На Черкащині поліція затримала жінку - «рахувала» виборців на виході з дільниці

На Черкащині поліція затримала жінку - «рахувала» виборців на виході з дільниці

Фото, відео
Укрінформ
У місті Золотоноша, що на Черкащині, поліція допитує жінку, яка на виході з дільниці (#710880) відмічала виборців, які вже проголосували.

Про це повідомляє рух «ЧЕСНО», передає Укрінформ.

Руху ЧЕСНО вдалося отримати фото з місця події, у списку простежується системне написання часу голосування виборців та відмітки «захворів».

У списку зазначені прізвища, імена та по батькові виборців, їхні телефони.

«Ми зафіксували людей, які стояли біля школи зі списками. І контролювали виборців, які заходили і виходили... Зараз жінка дає покази. Розказує, що в кінці повинна бути оплата, вона контролює людей. Коштів у неї не було. Я викликала поліцію», - коментує Руху ЧЕСНО очевидиця Оксана Гіщин.

У сусідньому населеному пункті Деньги громадяни відзняли на відео колишню голову громади Ларису Головань. Вона сиділа на лавці і приховувала списки, які дуже схожі за своїм оформленням на ті, що виявили у Золотоноші. Мають таке ж форматування і згори сіру смужку.

Читайте також: ОПОРА зафіксувала голосування «під наглядом» на виборах мера Харкова

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) було обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-