На виборах у Харкові більше порушень, ніж на Херсонщині та Черкащині – ОПОРА

На виборах у Харкові більше порушень, ніж на Херсонщині та Черкащині – ОПОРА

Фото
Укрінформ
На початку виборів мера у Харкові спостерігачі ОПОРИ зафіксували більшу кількість процедурних порушень у порівнянні з двома округами у Херсонській та Черкаській областях, де обирають народних депутатів.

Про це на брифінгу 31 жовтня розповіла голова правління організації Ольга Айвазовська, передає Укрінформ.

"Дві третини виборчих дільниць у Харкові - 73,6% - розпочали ранкове засідання о 7:15 або пізніше. Тому не всі суб'єкти виборчого процесу мали можливість слідкувати, де перебували виборчі бюлетені вночі, чи були вони у сейфі, чи не було пошкоджено печатку, чи була збережена виборча документація і таке інше", — зазначила Айвазовська.

За її словами, протокол ранкового засідання, за спостереженнями ОПОРИ, вели на 78,5% виборчих дільницях: "Це проблема, тому що в нього вносяться дані, які важливі для етапу підрахунку голосів, а тут є затримки, хоча й незначні".

У Харкові тривають вибори міського голови / Фото: В’ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Координатор ОПОРИ у Харкові Микола Зінченко повідомив кореспонденту Укрінформу, на дільниці по вулиці Луї Пастера помітили виборця, який фотографував бюлетень: "Правоохоронці зупинили чоловіка та викликали слідчо-оперативну групу. Зараз його опитують".

Читайте також: Дві виборчі дільниці не розпочали роботу — поліція

Як повідомляв Укрінформ, станом на 08:06 у Харкові відкрилися 604 з 605 виборчих дільниць, лише одна - спецдільниця на базі міського перинатального центру, що у Немишлянському районі Харкова - відкрилася з незначним запізненням через хворобу двох членів комісії, яким шукали заміну.

За словами координатора ОПОРИ у Харкові Миколи Зінченка, на дві спецдільниці - у міському перинатальному центрі, та у пологовому будинку №7 - не допускали спостерігачів ОПОРИ, вимагали негативний ПЛР-тест або сертифікат про вакцинацію.

Порядок у день виборів у Харкові забезпечують 2 тисячі правоохоронців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-