У Харкові нагадали, що потрібно буде для участі у виборах мера

У Харкові нагадали, що потрібно буде для участі у виборах мера

Укрінформ
У Харкові для голосування на виборах мера 31 жовтня потрібен лише паспорт.

Про це йдеться у заяві Харківської міськради, розміщеній на сайті мерії, передає Укрінформ.

«Харківська міська рада наголошує на тому, що для голосування на місцевих виборах, які відбудуться у неділю, 31 жовтня, потрібен лише паспорт громадянина України. Згідно з українським законодавством, жодних документів для голосування, окрім паспорта громадянина, не потрібно», - йдеться у заяві.

Читайте також: Харків відкриє 41 пункт вакцинації у день виборів мера – на дільницях

Міська рада, додано у заяві, поділяє думку сторонніх спостерігачів, що заява народного депутата Михайла Радуцького про те, що на виборчі дільниці не пускатимуть без сертифікатів вакцинації чи тестів на коронавірус, є провокацією та спрямована на зрив виборів у Харкові.

«Ми наголошуємо, що на всіх виборчих дільницях буде вжито необхідних протиепідеміологічних заходів. Також завтра на сорок одній дільниці можна буде зробити щеплення від COVID-19», - йдеться у заяві.

Міська рада закликає харків'ян не вірити чуткам та прийти завтра на вибори, щоб віддати голос за свого кандидата: «Для цього потрібен лише один документ - паспорт».

Читайте також: До поліції Харківщини надійшло 60 заяв про порушення виборчого законодавства

Зазначимо, що громадська мережа «ОПОРА» заявила про ризик зриву проміжних виборів через слова голови комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації Михайла Радуцького про те, що на виборчі дільниці не пускатимуть без сертифікатів вакцинації або тестів на коронавірус.

Як повідомляв Укрінформ, 29 жовтня в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" голова комітету Верховної ради з питань здоров'я нації Михайло Радуцький сказав, що на дільницях мають перевіряти сертифікати про вакцинацію або негативні ПЛР-тести.

«За законом мають перевіряти. Або COVID-паспорти, або ПЛР-тести чи тести на антиген», — сказав Радуцький.

У коментарі громадянській мережі "Опора" 30 жовтня Радуцький пояснив свій публічний виступ та уточнив, що мав на увазі обмеження доступу до громадських місць під час позачергових виборів у Харкові: «Я мав на увазі громадські місця, що є постанова Уряду щодо карантинних обмежень. Що стосується виборів, то Виборчий кодекс вищий за всі Постанови Уряду. Центральна виборча комісія зараз додатково відкомунікує, що обов’язковими вимогами будуть дотримання соціальної дистанції та наявність маски. Адже виборчі дільниці не є громадськими місцями». Пізніше Радуцький додав, що «Вибори ніхто зривати не буде, вимагатимуть тільки маску і соціальну дистанцію».

Читайте також: Пункти COVID-вакцинації відкривають на шести ринках Харкова

30 жовтня голова Харківської міської територіальної комісії Олена Матвієнко уточнила кореспонденту Укрінформу, що у день виборів у Харкові працюватимуть 605 дільниць: 550 звичайних та 55 — у медзакладах,

За уточненням очільника УСБУ в Харківській області Романа Дудіна, в Харкові правоохоронні органи перейшли на посилений режим роботи напередодні місцевих виборів 31 жовтня: «Планується, що над забезпеченням порядку під час виборчого процесу будуть працювати 6 тисяч правоохоронців».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-