У МОЗ роз’яснили, як безпечно проголосувати на виборах

У МОЗ роз’яснили, як безпечно проголосувати на виборах

Коронавірус
Укрінформ
У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, як безпечно взяти участь у голосуванні 31 жовтня.

 Як передає Укрінформ, про це інформують на сторінці відомства у Фейсбуці.

“Через стрімке поширення коронавірусної хвороби, Міністерство охорони здоров’я нагадує про те, як безпечно взяти участь у голосуванні, не наражаючи ні себе, ні інших на небезпеку інфікуватись COVID-19”, - ідеться в повідомленні.

Зокрема у міністерстві закликають громадян дотримуватися рекомендацій, щоб безпечно взяти участь у виборах.

Так, МОЗ радить оцінити свій стан здоров’я, і якщо почуваєтесь зле, маєте симптоми ГРВІ, краще залишайтесь вдома та проконсультуйтесь із сімейним лікарем.

Читайте також: Чи перевірятимуть COVID-сертифікат на виборах 31 жовтня – роз’яснення ЦВК

Також - обов’язково використовувати захисну маску, щоб вона повністю закривала ніс та рот, дотримуватися дистанції з іншими громадянами не менше 1 метра.

МОЗ радить взяти з собою на вибори особисту ручку та антисептик, а перед входом та після виходу із дільниці обробіть руки антисептичним засобом.

Серед рекомендацій - не заходити у приміщення для голосування разом із дітьми, не передавати паспорт в руки членам виборчої комісії, а самостійно перегортати сторінки паспорту, щоб члени комісії з ним ознайомились.

Також у міністерстві наголошують, що із документів з собою треба брати лише паспорт громадянина України.

Читайте також: Харків відкриє 41 пункт вакцинації у день виборів мера – на дільницях

“Документів про щеплення або негативний тест на COVID-19 брати не потрібно. Вимагати у громадян показати наявність вказані документи під час голосування незаконно”, - наголосили у МОЗ.

Як повідомлялося, в неділю, 31 жовтня, в Україні відбудуться проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Також цього дня відбудуться місцеві вибори чотирьох міських голів, серед яких – мера Харкова, двох селищних голів і п’яти сільських голів, а також низка виборів депутатів місцевих рад.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-