У Харкові захисниця 16-річного водія Infiniti заявляє про погрози - ЗМІ

У Харкові захисниця 16-річного водія Infiniti заявляє про погрози - ЗМІ

Укрінформ
У Харкові захисниця 16-річного водія Infiniti Інна Данилова заявляє про погрози з боку невідомих, які вимагають, щоб вона вийшла зі справи.

Про це повідомляє Суспільне, якому адвокат розповіла, що готує заяву до поліції з цього приводу, передає Укрінформ.

"Погрожували вирізати усю мою сім'ю, вбити усіх, спалити мій дім. Були повідомлення і дзвінки: "Щоб ти здохла", "Ти здохнеш", "Тебе зіб'є машина", "Твоя дитина помре". Знайшли акаунт мого сина і почали писати моїй дитині в особисті повідомлення подібного характеру. Ось такі погрози з вимогою, щоб я вийшла зі справи", - сказала Данилова.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: суд відправив 16-річного підозрюваного до СІЗО

Напередодні скріншот із погрозами на адресу адвоката оприлюднив її колега Олег Головков.

"Поки відмовлятися від справи я не збираюся — це однозначно. Я вважаю, що я - адвокат, і це моя робота. Ми ж у правовій державі живемо. Адвокат має виконувати свою роботу з обов'язками, які на нього покладаються. Незалежно від того, хто його клієнт", - каже Данилова.

Обурення у соцмережах викликав коментар адвоката напередодні судового засідання 28 жовтня, у якому вона каже про травму голови 16-річного водія Infiniti, його шоковий стан та неналежну медичну допомогу після аварії.

Читайте також: У Харкові водій Infiniti намагався після ДТП втекти з лікарні і обдурити поліцію

"Я розумію, що він отримав найменші травми. Я не заперечую, але ж він їх отримав. Я сказала так, як воно є. У нас є норма закону, кожен має право на медичну допомогу", — говорить Данилова.

За її словами, сторона захисту підозрюваного намагалася зв'язатися з родиною загиблого водія Chevrolet для надання матеріальної компенсації за моральну шкоду.

"Цим питанням займаються мої колеги. Ми намагаємося знайти спільну мову. Спершу вони намагались йти на контакт, а зараз вони всі закрились. Сподіваюсь, що вони підуть на контакт", - сказала Данилова.

Читайте також: У Харкові сталася нова смертельна ДТП - дівчина на Infiniti збила жінку

Як повідомляв Укрінформ, 28 жовтня близько 20:40 16-річний водій автомобіля Infiniti Микола Харківський на великій швидкості намагався перетнути перехрестя на проспекті Гагаріна на червоне світло та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина - доставлені до лікарні.

Відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України з санкцією до 8 років позбавлення волі.

За даними прокуратури, водій Infiniti має непогашену судимість. Улітку 2021 року він був засуджений на 2 роки (умовно) в рамках кримінального провадження щодо стрілянини в супермаркеті, де постраждала жінка. Строк умовного покарання ще не минув. Тому до вироку за ДТП йому можуть додати ще два роки за попередній злочин. Тобто максимальне покарання, яке йому загрожує - 10 років за ґратами.

Фото: телеграм-канал ХХ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-