Смертельна ДТП у Харкові: водій-підліток вже має судимість

Смертельна ДТП у Харкові: водій-підліток вже має судимість

Укрінформ
Водій автомобіля Infiniti, який ввечері 26 жовтня спричинив смертельну ДТП в Харкові, у липні цього року був засуджений за завдання умисних тілесних ушкоджень до двох років позбавлення волі, але звільнений від відбування покарання з випробуванням.

Про це на пресконференції заявив начальник відділу Слідчого управління поліції Олександр Умніков, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У цьому році, у липні, водій автомобіля Infiniti дійсно притягувався до кримінальної відповідальності. На даний час є вирок суду Червонозаводського району м. Харкова. Засуджений за ч. 1.ст. 122 Кримінального кодексу України до двох років позбавлення волі. Із застосуванням ст. 75 ККУ - з умовним відбуванням покарання, на один рік", - зазначив Умніков.

Крім того, начальниця Управління патрульної поліції Альона Стрижак повідомила, що 18 вересня цього року екіпаж патрульної поліції зупиняв цього громадянина і склав два адміністративні протоколи за порушення ПДР, зокрема за відсутність водійського посвідчення. Дзержинський районний суд Харкова повинен розглянути ці протоколи 9 листопада.

За інформацією правоохоронців, посвідчення водія призвідник ДТП не отримував. Автомобіль, яким він керував, за документами належить його матері.

Щодо особи порушника Умніков розповів, що той є студентом одного з харківських технікумів. У лікарні, куди його доставили після ДТП, його обслідували і склали акт про те, що під час аварії водій не перебував у стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння.

Як зазначається, за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури 16-річному юнаку повідомлено про підозру у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).

Читайте також: ДТП з Infiniti: троє постраждалих — у лікарні Харкова

У четвер, 28 жовтня, суд розгляне питання про запобіжний захід 16-річному водію. За словами Умнікова, прокуратура наполягатиме на триманні під вартою.

Як повідомляв Укрінформ, 26 жовтня близько 20:40 в районі перехрестя вулиць Гагаріна та Одеської сталася смертельна аварія: 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина – із важкими травмами доставлені до лікарні. Зараз вони перебувають у реанімації Харківської лікарні швидкої допомоги, їхній стан стабільний.

Фото: телеграм-канал ХХ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-