У Харкові водій Infiniti намагався після ДТП втекти з лікарні і обдурити поліцію

У Харкові водій Infiniti намагався після ДТП втекти з лікарні і обдурити поліцію

Укрінформ
У Харкові 16-річний водій Infiniti після смертельної аварії на проспекті Гагаріна, перебуваючи в лікарні, зробив виклик про викрадення машини.

Про це сказав під час судового засідання з обрання запобіжного заходу представник прокуратури, передає кореспондент Укрінформу.

За словами прокурора, підозрюваний, якого після ДТП доправили в лікарню швидкої та невідкладної допомоги ім. Мещанінова, назвався чужим іменем, вказав не свою адресу.

«Також намагався покинути приміщення лікарні, та був затриманий працівниками поліції. Встановлено, що під час перебування в туалеті медичного закладу він здійснив виклик на лінію «102» та повідомив про нібито викрадення автомобіля Infiniti, маючи намір ввести слідство в оману та відвести від себе підозру», - заявив представник обвинувачення.

За фактом повідомлення Слідче управління ГУ Нацполіції в Харківській області почало кримінальне провадження за статтею 383 ККУ («неправдиве повідомлення про скоєння злочину»).

Як повідомлялося, 26 жовтня близько 20:40 в районі перехрестя пр. Гагаріна та вул. Одеської сталася смертельна аварія: 16-річний водій Infiniti намагався перетнути перехрестя на червоний сигнал світлофора та зіткнувся із машиною Chevrolet Aveо. Внаслідок аварії 58-річний водій Chevrolet Aveо загинув на місці, троє пасажирів Infiniti – двоє чоловіків 19 років та 16-річна дівчина – із важкими травмами доставлені до лікарні.

Читайте також: Смертельна ДТП у Харкові: суд відправив 16-річного підозрюваного до СІЗО

Неповнолітнього водія затримали. 27 жовтня йому оголосили підозру за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особами, які керують транспортними засобами, що спричинило смерть потерпілого (ч. 2 ст. 286 КК України).

28 жовтня Київський районний суд Харкова обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб.

Фото: телеграм-канал ХХ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-