Харківська політехніка переходить на «дистанційку»

Харківська політехніка переходить на «дистанційку»

Укрінформ
Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут" з 1 листопада переходить на дистанційне навчання через ситуацію з COVID-19.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила прессекретар вишу Олена Розова.

"За рішенням керівництва вишу, яке підписано сьогодні, з понеділка, 1 листопада, університет повністю переходить на дистанційне навчання, яке продовжиться до 14 листопада. Рішення передбачає коригування розкладу занять на вказаний період та відпрацювання занять відповідно до навчальних планів після нормалізації епідемічної ситуації. В разі неможливості проведення занять в дистанційному режимі (наприклад, лабораторних робіт), вони мають бути перенесені на пізніший період", - зазначила Розова.

Читайте також: Майже половина громад на Харківщині продовжила осінні канікули в школах

За її словами, раніше через велику кількість технічних дисциплін в університеті діяла змішана система навчання: лекції проводилися онлайн, а лабораторні роботи - офлайн.

"Зараз в університеті немає катастрофічної ситуації з вакцинуванням викладачів, вже 83% викладацького складу вакциновано. Ті, хто не вакцинується до 8 листопада, за рішенням керівництва вишу, будуть відправлені у відпустку за свій рахунок або звільнені", - додала Розова.

Відповідаючи на питання чи відомо в університеті, що напередодні в мережі студенти ХПІ оголосити про припинення відвідування очних пар з 29 жовтня через те, що в університеті хворіють та вмирають викладачі, Розова відповіла: "Про повідомлення у мережі відомо, але незрозуміло хто саме ці "студенти ХПІ". До того ж, остаточне рішення щодо дистанційного навчання прийнято через ситуацію з поширенням COVID-19 у регіоні, а не через погрози студентів не відвідувати лекції".

Читайте також: На Харківщині в реанімаціях із COVID-19 лише п’ятеро вакцинованих пацієнтів – ОДА

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня Харківський національний університет ім. Каразіна першим змінив форму навчання через COVID-19 - п'ятнадцять факультетів та навчально-наукових інститутів при виші перейшли на змішане навчання, ще сім факультетів – на дистанційне. Очні заняття продовжуватиме лише фізико-технічний факультет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-