Запорізька інфекційна лікарня отримала 11 апаратів ШВЛ

Запорізька інфекційна лікарня отримала 11 апаратів ШВЛ

Відео
Укрінформ
КНП “Запорізька обласна інфекційна лікарня” у середу отримала 11 апаратів штучної вентиляції легенів загальною вартістю 10 мільйонів гривень.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Сьогодні чергова партія допомоги для обласної інфекційної лікарні надана в кількості 11 апаратів ШВЛ. Це вже не перша допомога від нас. Комбінат “Запоріжсталь” продовжує виконувати відновлювальні роботи в блоці, де в лютому сталася пожежа. За декілька тижнів будуть введені в експлуатацію додаткові місця”, - сказав генеральний директор комбінату Олександр Мироненко під час вручення медичного обладнання медикам.

Наразі в обласній інфекційній лікарні під лікування ковідних хворих відведено 200 місць, з яких зайнято 90%.

Читайте також: На Львівщині третина COVID-пацієнтів у реанімації - під апаратами ШВЛ

“Медична система знаходиться у вкрай напруженому стані. Зайнято 90% ліжок. Перебіг хвороби гострий, швидкий, вірус більш агресивний. Ми досягли розрахункових цифр в 10-11 тисяч щеплень на добу, але це замало. Для того, щоб вийти з цього затяжного піке, нам треба пришвидшити темпи вакцинації. Я вдячний тим, хто ставиться до свого здоров’я більш відповідально. Ми в медичній системі маємо понад 90% вакцинованих, у освітній галузі – близько 90%. Так само очікуємо відповідальності від усіх інших груп, щоб люди берегли своє здоров’я і не доводили ситуацію до апаратів ШВЛ”, - сказав голова Запорізької ОДА Олександр Старух.

За словами директора КНП "Запорізька обласна клінічна лікарня" Ірини Кулєш, в наявності лікарні 125 кисневих концентраторів, а також киснева станція на 158 точок. Реанімаційне відділення завантажене на понад 200%: на 6 ліжках перебуває 13 хворих.

В області хворих на коронавірус приймає 21 медичний заклад. Сьогодні 100 додаткових місць було розгорнуто на базі хірургічного корпусу 5-ї міської лікарні у м. Запоріжжі.

Читайте також: Одеська ОДА пояснила, чому в COVID-лікарнях обласного центру бракує кисню

За останню добу в області зареєстровано 1339 випадків захворювання на COVID-19. Всього станом на ранок 26 жовтня зареєстровано 136166 лабораторно підтверджених випадків, в тому числі 8454 серед дітей (за добу –150), 5612 - серед медичних працівників (за добу – 50), 586 - серед працівників освіти (за добу - 16). Всього летальних випадків зареєстровано – 3180 (за добу - 55). Одужали 109418 осіб (за добу –185).

В Україні за минулу добу зафіксовано 22 574 нові випадки COVID-19, із початку пандемії – 2 825 733.

Фото: tv5.zp.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-