Вибори мера Харкова: районні комісії вже почали отримувати бюлетені

Вибори мера Харкова: районні комісії вже почали отримувати бюлетені

Укрінформ
У Харкові районні виборчі комісії почали отримувати бюлетені для голосування на виборах міського голови.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила член Харківської міської територіальної виборчої комісії Олександра Селезньова.

"Зранку ми почали відправляти бюлетені затвердженого кольору та змісту представникам районних комісій. На цей час бюлетені отримали п'ять з районних ТВК, а усього їх 9", - зазначила Селезньова.

За її словами, видача бюлетенів відбувається у присутності правоохоронців. Бюлетені запаковані як треба, коробки запечатані. До кінця дня бюлетені отримають всі районні комісії.

Селезньова додала, що в Харкові офіційно зареєстровано понад мільйон виборців.

Читайте також: Одному з кандидатів у мери Харкова відмовили у реєстрації

У Харківському осередку Громадянської мережі ОПОРА кореспонденту Укрінформу підтвердили, що почалася реєстрація спостерігачів від кандидатів в мери та громадських організацій. Також починається реєстрація довірених осіб кандидатів.

Як повідомляв Укрінформ, на посаду мера Харкова претендують 10 кандидатів: секретар Харківської міської ради Ігор Терехов ("Блок Кернеса "Успішний Харків"), самовисуванець Михайло Добкін, Олександр Скорик ("Європейська солідарність"), депутат Харківської міськради (фракція "Слуга народу") самовисуванка Аліна Мустафаєва, Володимир Плетньов ("Партія Шарія"), Костянтин Немічев ("Національний корпус"), самовисуванці Денис Ярославський, ексдепутат Харківської міської ради Дмитро Маринін, пенсіонер Віктор Величков, активіст Сергій Ряполов.

Позачергові вибори відбудуться 31 жовтня.

Вибори мера Харкова призначили у зв'язку зі смертю Геннадія Кернеса, який у жовтні 2020 року був втретє обраний міським головою. Він помер 17 грудня від ускладнень, пов'язаних із коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-