На Буковині спрямували гроші для будівництва двох кисневих станцій

На Буковині спрямували гроші для будівництва двох кисневих станцій

Укрінформ
На Буковині обласна комісія з питань ТЕБ та НС вирішила виділити гроші з резервного фонду обласного бюджету на будівництво кисневих станцій у Вижницькій районній лікарні та у Чернівецькій обласній психіатричній лікарні.

Про це йдеться у відповідному протоколі засідання комісії, передає Укрінформ.

Як розповів у коментарі кореспонденту Укрінформу директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний, на будівництво кисневих станцій необхідно 4 мільйони гривень.

«Ми просили чотири мільйони гривень для будівництва кисневих станцій у психлікарні та Вижницькій районній лікарні. Наразі там немає кисневих станцій, у них газоподібний балонний кисень. Але враховуючи загострення ситуації із захворюваністю на COVID-19, виникла така необхідність», - сказав Чорний.

Він зазначив, що будівництво кисневих станцій планують реалізувати у найкоротші терміни. В обласній адміністрації сподіваються, що протягом найближчих трьох місяців всі роботи завершать.

Читайте також: Кисню для спасіння хворих треба вп’ятеро більше. Де його взяти?

Як повідомляв Укрінформ, у Чернівецькій області зафіксовано 102 587 випадків COVID-19, з яких 459 – за минулу добу. Хворобу подолали 86 912 людей, 2336 – померли.

За весь час пандемії в Україні захворіли 2 784 039 осіб, одужали 2 380 374 особи, летальних випадків – 64 202, проведено ПЛР-тестувань – 14 021 250.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-