Львівська гімназія працювала офлайн без 80% щеплених працівників, директорку оштрафували

Львівська гімназія працювала офлайн без 80% щеплених працівників, директорку оштрафували

Укрінформ
Директорку школи-гімназії Св. Софії міста Львова визнали винною і оштрафували на 34 тис. грн за порушення карантинних вимог, а саме роботу навчального закладу без 80% вакцинованих працівників.

Про це стало відомо з рішення Галицького райсуду м. Львова, передає Укрінформ.

«Директорка школи-гімназії Св. Софії міста Львова була визнана винною у порушенні карантинних вимог, передбачених п/п 151 п. 3 Постанови КМУ №1236 від 09.12.2020 року, оскільки допустила навчальний процес (викладання офлайн) без обов’язкової вакцинації 80% працівників», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Садовий озвучив сумну COVID-статистику: Львів наближається до «червоної» зони

Суд вирішив, що провину директорки підтвердила довідка про стан вакцинації працівників школи за 24 вересня 2021 року. Сама директорка на судове засідання не прибула та жодних пояснень не надала.

Суд наклав адміністративне стягнення у вигляді штрафу 34 тис. грн. Постанова може бути оскаржена у Львівському апеляційному суді протягом десяти днів з дня прийняття.

В школі-гімназії Св.Софії кореспонденту Укрінформу секретар відмовилася коментувати ситуацію та зазначила, що директор найближчим часом зробить публічну заяву.

Читайте також: Вакцинація вчителів: Шмигаль нагадав, що у «червоній» зоні потрібно буде 100%

Це не перший випадок на Львівщині, коли директора школи притягують до відповідальності за порушення карантинних вимог у навчальному закладі. 18 жовтня 2021 року було оприлюднено рішення Золочівського районного суду Львівської області щодо ЗЗСО І-ІІІ ст. № 2 ім. М. Шашкевича у м. Золочів, де директор не забезпечила належне функціонування закладу освіти, а саме дозволила роботу офлайн учням 5-11 класів, тоді як школа не мала документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, або однієї дози дводозної вакцини від COVID-19 у 80% колективу.

На суді директор визнала свою вину, а суддя звільнив її від відповідальності за малозначністю порушення та обмежився усним зауваженням.

За попередню добу, 24 жовтня, в області провели 2805 досліджень на коронавірус, з них 877 - позитивних. За увесь час на Львівщині COVID-19 підтвердили у 173 360 осіб. Померли 4402 людини. Одужали від коронавірусної інфекції 142 793 особи.

Читайте також: Більшості шкіл України знову загрожує перехід в онлайн

За весь час пандемії в Україні захворіли 2 784 039 осіб (за минулу добу - 14 634), одужали 2 380 374 особи, летальних випадків – 64 202, проведено ПЛР-тестувань – 14 021 250.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-