Бердянська COVID-лікарня має кисню лише на два дні - лікар

Бердянська COVID-лікарня має кисню лише на два дні - лікар

Укрінформ
Бердянська лікарня, яка приймає хворих на коронавірус, забезпечена киснем лише на 2 дні.

Про це, як повідомляє пресслужба Бердянської міської ради у Фейсбуці, під час засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій сказав директор КНП “Бердянське територіальне медичне об’єднання” Дмитро Єгоров, передає Укрінформ.

“Серйозна нестача медичного кисню, яким лікарня забезпечена лише на 2 дні. Зазначена проблема гостро стоїть перед усією країною, що пов’язано із зупинкою роботи двох найбільших кисневиробників країни”, - цитує пресслужба міської ради Єгорова.

За інформацією начальника відділу охорони здоров’я Бердянської міської ради Тетяни Марч, протягом доби 21 жовтня померло 10 осіб, для Бердянська – це найбільша смертність за весь період пандемії.

Під час засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС було прийнято рішення негайно вжити заходів щодо безперебійного забезпечення централізованим киснем закладiв охорони здоров'я, визначених для госпіталізації пацієнтів з COVID-19, а також прискорити максимально введення в експлуатацію додаткових точок централізованої подачi кисню.

В Запорізькій області до переліку закладів, які приймають хворих на коронавірус, входить 21 медичний заклад ( у тому числі дитяча лікарня та пологовий будинок).

Читайте також: Споживання кисню одним пацієнтом з Delta-штамом зросло в 5-6 разів – Ляшко

Укрінформ звернувся до ОДА з проханням надати коментар щодо запасів медичного кисню і наразі очікує на відповідь.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 22 жовтня, в Україні виявили 23 229 нових випадків коронавірусної хвороби COVID-19, госпіталізовано – 5 362 особи; летальних випадків – 483; одужали 8 330 осіб. За весь час пандемії в Україні захворіли 2 748 614 осіб, одужали – 2 369 695, летальних випадків – 63486.

Минулої доби вакцинувалися від коронавірусу 289 468 людей. Одну дозу отримали 203 265 осіб, повністю імунізовані - 86 203. Від початку вакцинальної кампанії щеплено 8 760 924 людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-