Уряд відправляє в регіони моніторингову групу для розв'язання COVID-проблем

Уряд відправляє в регіони моніторингову групу для розв'язання COVID-проблем

Укрінформ
У регіони виїжджатиме група для моніторингу організації місцевою владою заходів щодо подолання COVID-19.

Як передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Міністерства розвитку громад та територій України, про це повідомив очільник Мінрегіону Олексій Чернишов за результатами засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«Нагальні питання, які маємо сьогодні, — посилення заходів епідемічної безпеки в регіонах, перехід деяких областей на червоний рівень епіднебезпеки, нарощування темпів вакцинації та відновлення роботи групи, яка буде моніторити ситуацію на місцях щодо оперативного розв’язання проблемних питань стосовно COVID-19», – зазначив Чернишов.

Читайте також: У «жовтій» зоні карантину залишилися чотири області

Він пояснив, що моніторингова група координуватиме регіони у боротьбі з пандемією COVID-19. Її учасники виїжджатимуть з метою моніторингу ситуації на місцях щодо реагування на поточні проблеми та виклики, пов’язані з пандемією. До складу групи увійдуть фахівці Мінрегіону, МВС, МОЗ та Держпродспоживслужби.

У Мінрегіоні нагадують, що робоча група стосовно перевірки стану виконання облдержадміністраціями та органами місцевого самоврядування завдань, визначених законами України, актами Кабінету Міністрів та дорученнями Прем’єр-міністра України щодо запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19 була створена на виконання доручення Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля від 16 квітня 2020 року № 16334/0/1-20.

Читайте також: В Україні за добу виявили 23 229 випадків коронавірусу

Як повідомлялося, Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 23 жовтня ухвалила рішення встановити червоний рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території Рівненської та Миколаївської областей з 26 жовтня.

Також повідомлялося, що з 15 жовтня Херсонська область перейшла у червону зону карантину, з 18 жовтня розпочав діяти червоний рівень епідемічної небезпеки у Запорізькій, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях. Також з 23 жовтня у Сумській області встановлений червоний рівень епіднебезпеки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-