У Новій Каховці розгортають нові ковід-ліжка і шукають кисень для хворих

У Новій Каховці розгортають нові ковід-ліжка і шукають кисень для хворих

Укрінформ
У лікарні Нової Каховки на Херсонщині, що перебуває у червоній зоні епіднебезпеки, розгортають додаткові ковід-ліжка та шукають кисень для хворих.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів Новокаховський міський голова Володимир Коваленко.

«Зараз у нас в лікарні 133 хворих на коронавірус і 34 хворих з пневмоніями (станом на 21 жовтня – ред.). Проблема – мало кисню, шукаємо по всій країні», - повідомив Коваленко.

У лікарнях Каховки і Нової Каховки нині лікують від коронавірусу мешканців нинішнього великого Каховського району, адміністративний центр якого - у місті Нова Каховка.

Каховка, яка розташована від Нової Каховки на відстані 15 кілометрів, почала приймати COVID-хворих лише десять днів тому, розповів Коваленко.

Читайте також: У Львові через порушення карантину закрили чотири магазини, ринки - попередили

За його словами, днями у Новокаховську лікарню привезли за день 22 хворих, з них 4 - жителі Новокаховської тергромади, а 18 – з інших громад району. Збільшуючи ліжко-місця тут розуміють, що проблема кисню загостриться.

У Новій Каховці, додав міський голова, киснева станція забезпечує киснем лише інфекційне відділення (40 ліжок), а нині додатково на лікування хворих на коронавірус переведені ще чотири відділення.

«Днями почали ковідних завозити у кардіологічне відділення, це ще десь 35 ліжок, і на другому поверсі є приміщення, що ми тримали під можливе отримання ангіографа, там також 27-30 ліжок. Так що десь на 65 ліжок протягом двох днів ми розширюємо можливість покласти ковідних хворих. Тут почалися роботи з централізованого підведення кисню. А от балони кисню треба буде ще додатково шукати», - зазначив Коваленко, уточнивши, що міська влада у питаннях постачання медичного кисню співпрацює з ОДА.

Читайте також: У Житомирірекорд COVID-госпіталізації із початку осені

Він пояснив, що запас кисню є на добу, до ранку вже треба привезти знову – така ситуація складається останній тиждень.

«До цього такого напливу хворих не було, обходилися своїми силами», - розповів міський голова. За його словами, нині є домовленість щодо кисню з потужною структурою з Миколаївщини – їхати треба за 150 кілометрів.

Наразі у місті сподіваються, що тут збудують ще одну компресорну станцію для кисню і це вирішить проблему його постачання на додаткові ліжка для хворих на коронавірус. «Коли у місті два тижні тому був міністр охорони здоров’я пан Ляшко, він пообіцяв, що на рівні держави будуть виділені цільові кошти, загальна сума там близько 7 мільйонів, щоб на території Новокаховської міської лікарні поставити додатковий потужний компресор, який забезпечить всі ті відділення, куди ми помістили хворих на коронавірус, тоді ми не будемо тикатися по всьому світу за кисневими балонами», - підкреслив міський голова.

Читайте також: Пункти COVID-вакцинації розгорнули вже на 10 залізничних вокзалах

За його словами, ввечері, 21 жовтня, у міську лікарню доправили сто балонів з киснем з Миколаєва, зранку знову треба їхати за наступною партією кисню.

Коваленко висловив вдячність медикам, які демонструють нині чудеса людяності і професіоналізму.

Людей, які не хворіють на коронавірус, перевели в один окремий корпус в іншому районі міста, зазначив міський голова.

Наразі в області 55 800 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них 40 261 людина поборола недугу; 13 805 людей інфіковані COVID-19; 1 734 людини померли.

За минулу добу в Україні зафіксували 23 785 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів схвалив постанову про виділення 17 мільйонів гривень на кисень Херсонській області. Із цих коштів, як повідомляє міська рада Херсона, 4,8 млн грн підуть на обладнання кисневої станції у Херсонській міській клінічній лікарні ім. Карабелеша, ще 650 тисяч гривень виділені Херсонській міській клінічній лікарні імені Тропіних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-