До системи автофіксації порушень під'єдналися ще 17 камер

До системи автофіксації порушень під'єдналися ще 17 камер

Укрінформ
На дорогах у чотирьох областях сьогодні починають працювати ще 17 комплексів автофіксації порушень правил дорожнього руху.

Як передає Укрінформ, про це повідомив у Фейсбуці перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

"З 22 жовтня на автомобільних дорогах Львова, Вінниці, Харкова, а також Донецької та Харківської областей запрацюють прилади фіксації правопорушень, які контролюватимуть дотримання вимог ПДР в автоматичному режимі", - ідеться у повідомленні.

Білошицький уточнив, що загалом на українських дорогах тепер працюватимуть 218 камер автоматичної фіксації ПДР.

З картою розміщення комплексів автофіксації можна ознайомитись на сайті МВС.

Читайте також: На дорогах завтра запрацюють ще 20 камер автофіксації порушень ПДР – список адрес

В ефірі Радіо НВ Білошицький повідомив, що за час роботи на українських дорогах системи автоматичної фіксації ПДР громадяни заплатили понад 400 мільйонів гривень штрафів.

"На цей час майже 2,5 мільйона постанов винесено за системою автоматичної фіксації. І більше 400 мільйонів гривень наразі вже стягнуто (за цими постановами – ред.)", - поінформував перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції.

Він відзначив високий рівень свідомості громадян, яких було притягнуто до відповідальності: понад 80% оплачують штраф у перші 10 днів. І окремо нагадав, що у випадку оплати штрафу у перші 10 днів можна внести лише половину суми. За його словами, основна мета автоматичної фіксації – превентивна: "А вже накладення штрафу – це як додаткова контрольна функція".

Читайте також: У поліції заявили про суттєве зменшення кількості ДТП завдяки автофіксації

Як повідомлялося, в Україні 1 червня минулого року відбувся офіційний запуск системи автоматичної фотовідеофіксації дорожнього руху. Інформація про час, місце правопорушення, перевищену швидкість, а також про номерні знаки автомобіля передається до центру автоматизованої обробки даних патрульної поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-