«Харківгаз» звинувачує псевдоактивістів у відключенні села від газопостачання

«Харківгаз» звинувачує псевдоактивістів у відключенні села від газопостачання

Укрінформ
АТ «Харківгаз» не вважає себе винним за від'єднання села Благодатне Харківської області від газопостачання і звинувачує в цьому псевдоактивістів.

Про це йдеться у заяві АТ «Харківгаз» у Фейсбуці, передає Укрінформ.

«Щодо ситуації, яка склалася навколо газопостачання в селі Благодатне Харківської області, повідомляємо, що 11 жовтня в рамках підготовки газорозподільних мереж області до стабільної і безаварійної роботи в опалювальному сезоні планувалися ремонтні роботи на газопроводі і газорегуляторному пункті в цьому селі, про що повідомлялося в інформації на веб-сайті АТ «Харківгаз" та поінформовані місцеві органи влади... 17 жовтня невідомі особи - псевдоактивісти, які раніше блокували транспорт АТ «Харківгаз», розпочали підбурювати споживачів не надавати доступ працівникам газової компанії до домоволодінь. Без здійснення цих заходів безпеки пуск газу є неможливим", - йдеться у заяві.

Окрім того, зазначається в документі, невстановлені особи заблокували роботу фахівців АТ «Харківгаз» та спецтехніку компанії, через що роботи були призупинені, а близько 200 клієнтів АТ "Харківгаз" залишилися без газу.

Псевдоактивісти також пошкодили автотранспорт АТ «Харківгаз» та здійснили чисельні спроби пошкодити телефони працівників компанії, на які фіксувалися правопорушення невідомих осіб, через що на місце події були викликані правоохоронці.

АТ «Харківгаз» звертає увагу правоохоронних органів на деструктивну діяльність псевдоактивістів, які намагаються збурити людей до протиправних дій, а також повідомляє, що здійснює діяльність з розподілу природного газу споживачам і не має жодного відношення до продажу газу: вартість послуг встановлюється з боку НКРЕКП.

Як повідомляв Укрінформ, 19 жовтня на Харківщині СБУ відкрило провадження щодо АТ "Харківгаз" за ознаками дій, передбачених ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) Кримінального кодексу України з санкцією позбавлення волі до 10 років.

Читайте також: Оператор ГТС розраховує на введення спецрахунків для облгазів у середині жовтня

Встановлено, що після відключення газопостачання мешканцям села висунули вимогу підписати додаткову угоду на ще одну, неіснуючу раніше послугу з обслуговування внутрішньобудинкових систем, через що платіжка для кожної сім'ї мала б зрости на 1200-1800 гривень на рік. При цьому представники АТ «Харківгаз» заявляють, що їхня компанія не має жодного відношення до підняття цін на газ, а винні в цьому Президент та керівництво держави. Саме це спричинило 16 та 17 жовтня численні акції протесту місцевих жителів та перекриття автошляхів.

17 жовтня після втручання правоохоронців та місцевої влади газопостачання в село відновили. Досудове розслідування триває. Вивчаються всі обставини ситуації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-