У Херсонській інфекційній лікарні серед важких COVID-пацієнтів немає вакцинованих - директор

У Херсонській інфекційній лікарні серед важких COVID-пацієнтів немає вакцинованих - директор

Укрінформ
У Херсонській обласній інфекційній лікарні наразі серед важких COVID-пацієнтів вакцинованих немає.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомила директорка Херсонської обласної інфекційної лікарні ім. Г.І.Горбачевського Олена Тимошенко.

«Серед важких пацієнтів немає вакцинованих і загалом серед госпіталізованих в нашу лікарню вакцинованих одиниці»,- зазначила Тимошенко.

Наразі у лікарні всі місця заповнені, у реанімації перебувають 13 хворих, 10 - на ШВЛ-апаратах, 136 хворих отримують кисень централізовано.

Як уточнила Тимошенко, перебіг хвороби більш важкий, ніж під час попередніх хвиль, більше вражені легені (70-80%), а хворі помолодшали – їх вік від 19 до 44 років, вони більш киснезалежні.

Читайте також: Ляшко: В Україні 95% госпіталізованих з коронавірусом - невакциновані

Директорка лікарні висловила вдячність медичному персоналу, який працює з підвищеним навантаженням, понаднормово, надаючи допомогу хворим.

Своєю чергою, головний державний санітарний лікар Херсонщини Юрій Ромаскевич підтвердив, що у реанімаціях лікарень COVID-пацієнтів, щеплених двома дозами вакцини, немає, так само немає жодного вакцинованого від коронавірусу серед тих, хто помер через цю хворобу.

Як повідомляв Укрінформ, Херсонщина перебуває у червоній зоні епіднебезпеки. В обласному центрі заповненість ковідних лікарень сягає 95%.

Читайте також: На Херсонщині шукають медиків для мобільного шпиталю

Минулої доби в Україні зафіксували 18 912 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби.

Наразі в Херсонській області зафіксовано 53 411 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, 39 741 людина поборола недугу, 12 009 людей інфіковані COVID-19, померла 1 661 людина.

Фото: Evgeny Maloletka

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-