На Херсонщині шукають медиків для мобільного шпиталю

На Херсонщині шукають медиків для мобільного шпиталю

Укрінформ
На Херсонщині, що наразі перебуває у червоній зоні епіднебезпеки, для роботи в мобільному шпиталі для лікування хворих на COVID-19 наразі комплектують бригади медиків.

Про це на брифінгу заявив, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу, заступник голови ОДА Микола Якименко.

«На даний час ми маємо повністю забезпечити медичні бригади фахівцями, і тоді медичний шпиталь виїде до нас миттєво», - сказав Якименко.

За його словами, мобільний шпиталь мають обслуговувати чотири бригади медиків.

Він також зазначив, що для доїзду в регіон вантажівок із обладнанням для мобільного шпиталю потрібно 14 годин, а безпосередньо для його розгортання – дві доби.

Читайте також: У Херсоні COVID-лікарні заповнені майже на 100%, хворих везуть в інші міста – мерія

Наразі на Херсонщині для лікування хворих на COVID-19 затверджено 5 лікарень першої хвилі, в яких розгорнуто 952 ліжка, та 6 лікарень другої хвилі, в яких розгорнуто 1 067 ліжок.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині медичні заклади, які надають допомогу хворим на COVID-19, заповнені більш ніж на 72%. При цьому є лікарні, де зайняті всі ліжкомісця, зростає й потреба у медичному кисні. За інформацією мерії Херсона, міські лікарні, які приймають хворих на СOVID-19, заповнені майже на 100%, тож розпочалися госпіталізації херсонців до сусідніх населених пунктів.

В Україні за добу виявили 9 524 випадки коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-