У Херсоні COVID-лікарні заповнені майже на 100%, хворих везуть в інші міста – мерія

У Херсоні COVID-лікарні заповнені майже на 100%, хворих везуть в інші міста – мерія

Укрінформ
У Херсоні міські лікарні, які приймають хворих на СOVID-19, заповнені майже на 100%, тож розпочалися госпіталізації херсонців до сусідніх населених пунктів.

Про це повідомив у відеозверненні в.о.заступника міського голови Херсона Роман Головня, інформуючи про оперативну ситуації з СOVID-19, передає Укрінформ.  

«Достатньо критична ситуація на сьогоднішній день з госпіталізацією і ліжко-місцями. На сьогоднішній день міські лікарні, які працюють з СOVID-19, заповнені майже на 100%. Проводиться госпіталізація в найближчі лікарні, зокрема, це місто Олешки і зараз відпрацьовується варіант Білозерської районної лікарні», - зазначив Головня.

Він попросив із розумінням поставитися до ситуації, коли хворим пропонують госпіталізуватися не у міські лікарні. За словами Головні, медзаклади міста працюють у критичному режимі.

За ці довгі вихідні у Херсоні захворіли на СOVID-19близько 1,5 тисячі херсонців, 41 людина померла.

«Ці цифри дуже великі й повністю підтверджують рішення щодо (необхідності – ред.) введення червоної зони», - каже Головня.

Він також закликав серйозно поставитися до тих карантинних обмежень, які передбачає червона карантинна зона.

Читайте також: У «червоному» Херсоні різко зросла кількість охочих вакцинуватися

За його словами, за вихідні у соцмережах він зустрів дуже багато коментарів, що нібито ситуація з коронавірусом «накручена і вона не така серйозна, як відзначається у ЗМІ».

«На жаль, я мушу констатувати, що ситуація навіть більш серйозна, ніж сьогодні висвітлюють ЗМІ», - сказав в.о. заступника міського голови Херсона.

Міська влада, за його словами, приймає окреме рішення щодо організації підвозу працівників закладів охорони здоров’я до медзакладів.

«Якщо в чергах великих, які сьогодні збираються на зупинках громадського транспорту, є медичні працівники, прохання їх пропускати без черги для того, щоб вони вчасно могли доїхати до лікарні і надавати медичну допомогу», - сказав Головня.

Як зазначив Головня, на сьогодні лікарні киснем забезпечені, відбувається його системний регулярний щоденний підвіз. Але ситуація по державі погіршується – дефіцит кисню збільшується, акцентував в.о.заступника міського голови.

Читайте також: У МОЗ не виключають, що кількість «червоних» областей побільшає

Щодо медичних працівників, на сьогодні є випадки по окремим лікарнях, коли родичі порушують громадський порядок, є конфлікти з медичними працівниками, розповів Головня. Він просить з повагою ставитися до медиків, які працюють наразі з величезною кількістю хворих.

Наразі в області 51 586 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них: 39 469 людей побороли недугу, 10 512 людей інфіковані COVID-19, 1 605 людей померли.

Як повідомляв Укрінформ, в Україні за добу виявили 9 524 випадки коронавірусу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-