Зеленський в Золотоноші оглянув новий критий басейн

Зеленський в Золотоноші оглянув новий критий басейн

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський і перша леді в Золотоноші оглянули новий критий басейн у гімназії імені С. Скляренка та ознайомилися з планами розвитку інфраструктури Черкащини.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба глави держави.

Президентському подружжю розповіли, що цей басейн є першим в об’єднаній територіальній громаді, який доступний для дітей з інвалідністю.

За даними ОП, його будували з дотриманням усіх принципів інклюзивності та обладнали спеціальною підйомно-спусковою системою для осіб з інвалідністю, тож займатися тут можуть усі гімназисти без винятку. Дверні отвори, туалетні кімнати, душові та роздягальні тут розширені і враховують потреби людей, які пересуваються на візках. У коридорах є навігація з тактильними кахлями.

Читайте також: Зеленський каже, що за кілька років мають відремонтувати всі головні дороги Черкащини

Водночас Президент зазначив, що після спорудження критого басейну наступного року планується розпочати реконструкцію будівлі гімназії імені С. Скляренка.

«Хотілося б, щоб це був великий центр – не тільки басейн. Тут буде спортивний майданчик для дітей і школа», – сказав Зеленський.

В ОП також проінформували, що поряд з басейном також збудовано перший у Золотоноші повністю інклюзивний дитячий майданчик.

Главі держави також доповіли про перебіг виконання програми «Велике будівництво» на Черкащині. За даними ОП, цьогоріч в області буде побудовано 17 об’єктів соціальної інфраструктури.

Читайте також: Зеленський із дружиною на Черкащині відвідали «Шевченко HUB»

Крім того, у межах «Великого будівництва» в Черкаській області в цьому році споруджують 259 км автодоріг (у 2020-му – 224,3 км), триває капітальний ремонт вулиць Енергетиків та Шевченка в Каневі.

Також повідомляється, що всього у межах «Великого будівництва» на 2022-й в області заплановано зведення 33 об’єктів. Зокрема, багатофункціонального спортивного та ландшафтно-паркового комплексів в Умані.

У 2022-2023 роках планується створити Центр розвитку креативної економіки Черкащини, побудувати в Черкасах корпус серцево-судинної хірургії Черкаського обласного кардіологічного центру, реконструювати Обласну спеціалізовану дитячо-юнацьку спортивну школу олімпійського резерву, спортивний інтернат, спорудити басейн у Каневі.

Також заплановано реставрацію мисливського палацу графа Шувалова та створення сучасного парку з відпочинковими зонами в місті Тальному, реставрацію палацу князів Лопухіних-Демидових та ландшафтного парку в Корсуні-Шевченківському, створення Музею військової слави України в селі Леськовому.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський у середу перебуває з робочою поїздкою у Черкаській області.

Фото: пресслужба Президента

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-