Одеський суд виніс вирок чоловіку, який погрожував журналістці - штраф 850 гривень

Одеський суд виніс вирок чоловіку, який погрожував журналістці - штраф 850 гривень

Укрінформ
Приморський райсуд Одеси розглянув позов журналістки інтернет-видання «Українська служба інформації» Ганни Покровської і виніс вирок охоронцю Одеської державної академії будівництва та архітектури Миколі Яковенку.

Про це редакція видання «УСІ» повідомила на своїй сторінці в Фейсбуці , передає Укрінформ.

«Півтора року наша Ганна Покровська судилася з охоронцем будакадемії. Під час зйомок проєкту "Інспекція" Микола Яковенко забрав у неї посвідчення, намагався вигнати з будівлі й погрожував розстрілом. Чоловік визнав свою провину (в суді за скоєння злочину за ч. 2 ст. 171 Кримінального кодексу – ред.)», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що це стало прецедентом - вперше вирок (стягнення штрафу розміром 850 грн – ред.) винесли за статтею про вплив на журналіста в будь-якій формі.

Читайте також: Ведуча Суспільного заявила про тиск Банкової

Пом'якшувальними обставинами стали щире розкаяння охоронця, другий ступінь інвалідності та відсутність судимостей.

За словами адвоката Покровської - керівника проєкту «Human Rights Clinic» ГО «Прожектор» Віталія Матвєєва, «справа не в сумі штрафу навіть, а в тому, що це прецедент для Одеси. Вперше вирок винесли за 171-ю статтею, ще й по другій частині - вплив на журналіста в будь-якій формі».

Раніше, додав юрист, ці діяння кваліфікували б за ознаками статті «хуліганство».

Читайте також: Суспільне вважає неприпустимим тиск політиків на роботу мовника

Як повідомлялося, інцидент стався під час зйомок у січні 2020 року, які здійснювали кореспонденти видання Анна Покровська і Владислава Швець. Один з охоронців (це був Яковенко – ред.) забрав у Покровської редакційне посвідчення, намагався вигнати з будівлі й погрожував "розстрілом". Кореспонденти викликали на місце поліцію, а після інциденту Покровська подала позов до суду за фактом перешкоджання професійній діяльності.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-