Коксовий завод у Харкові має сплатити 3,4 мільйона гривень за шкоду екології

Коксовий завод у Харкові має сплатити 3,4 мільйона гривень за шкоду екології

Укрінформ
У Харкові коксовий завод "Новомет" повинен сплатити 3,4 млн грн за шкоду екології через шкідливі викиди. Відповідне рішення ухвалив Східний апеляційний господарський суд.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у Державній екологічній інспекції у Харківській області.

"Набрало чинності прийняте напередодні рішення Східного апеляційного господарського суду про відмову у задоволенні апеляційної скарги ТОВ "Коксовий завод "Новомет" на рішення господарського суду Харківської області від 3 червня по справі за позовною заявою Харківської місцевої прокуратури №2 в інтересах держави до заводу про стягнення 3,4 млн грн щодо порушення природоохоронного законодавства", - зазначили в екоінспекції.

За словами координатора екозахисної громадської групи Олександра Константинова, цього ж рішення вимагали й учасники пікету, який пройшов біля будівлі суду зі слоганом "Коксохіму ні!".

Як повідомляв Укрінформ, 18 вересня до суду направлено обвинувальний акт стосовно директора Харківського ПрАТ "Новомет", більше відомого як коксовий завод, за фактом забруднення атмосферного повітря, що спричинило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 241 КК України з санкцією штрафу до 3600 грн неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до трьох років).

3 червня Господарський суд Харківської області оштрафував коксовий завод майже на 3,5 млн грн через заподіяну викидами шкоду екології, на що керівництво заводу подало апеляцію.

10 вересня екозахисники пікетували Харківський окружний адміністративний суд, де відбувалися слухання справи щодо директора заводу, з вимогою залучення їх до процесу у якості третьої сторони, бо суд прийняв рішення про розгляд справи за спрощеною системою - без журналістів чи активістів. Активісти мають намір у суді добитися позбавлення права на шкідливі викиди у заводу, який не має сучасних фільтрів.

Читайте також: Харківський «коксохім» має сплатити 3,5 мільйона штрафу за забруднення повітря – рішення суду

13 травня активісти-екозахисники та мешканці мікрорайону, що біля ПрАТ "Новомет", пікетували Харківську ОДА через те, що у березні 2020 року Мінекології надало дозвіл Харківському коксовому заводу на викиди шкідливих речовини у повітря протягом 7 років за умови встановлення сучасних фільтрів.

У серпні 2020 року під час пікету екозахисників біля заводу представник Холодногірської райадміністрації Харкова пообіцяв, що завод буде закритий, якщо не встановлять сучасні фільтри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-