Студенти висадили на Черкащині сосново-дубовий ліс

Студенти висадили на Черкащині сосново-дубовий ліс

Фото
Укрінформ
У Звенигородському лісництві Черкаської області в рамках програми Президента «Зелена країна» студенти та громадськість висадили 7,5 тис. сіянців сосни та 5 тис. сіянців дуба.

Про це повідомляє Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства, передає Укрінформ.

Зазначається, що ліс висаджували у Хлипнівському лісництві Звенигородського держлісгоспу (квартал 80, виділ 9), з лісівниками працювали студенти та викладачі кафедри лісового господарства Уманського національного університету садівництва. До «зеленої кампанії» долучилася влада міста Звенигородка та району: голова райдержадміністрації Юрій Піковський, депутати районної та міської ради, керівники районних організацій та установ.

«Мені приємно, що до екологічного проєкту «Зелена країна», який передбачає збільшити площі лісів на території України та за 3 роки посадити мільярд дерев, долучилася не лише студентська молодь, а й свідома громадськість, представники влади, органів місцевого самоврядування. Гарну справу робимо, на віки!», — подякував директор ДП «Звенигородський лісгосп» Іван Бас усім, хто взяв участь у лісокультурній кампанії.

Читайте також: На Буковині за кілька днів висадили 7 гектарів нових лісів

Викладачка кафедри лісового господарства Уманського Національного університету садівництва Валентина Мамчур зазначила, що в житті людина має по собі залишити хороший слід. Студенти отримали прекрасну нагоду зробити маленький внесок у розвиток країни.

Всього учасники дійства засадили сосново-дубового лісу на площі 2,6 га. Тепер відповідальна робота припадає на фахівців лісового господарства – вберегти лісові культури, вчасно зробити догляди, виростити їх до стану дорослого повноцінного дерева, констатували в управлінні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-