Дніпряни вишикувались у черги на COVID-вакцинацію - мер

Дніпряни вишикувались у черги на COVID-вакцинацію - мер

Фото
Укрінформ
Жителі Дніпра, який з понеділка, 18 жовтня, віднесено до червоної зони епіднебезпеки, вишикувалися у величезні черги на вакцинацію від COVID-19.

Про це написав у Фейсбуці міський голова Дніпра Борис Філатов, повідомляє Укрінформ.

"Рівно тієї хвилини, як Дніпро заїхав у «червону» зону, наші дорогі й улюблені земляки вишикувалися у величезні черги на вакцинацію. Тепер там Армагеддон. Хоча вчора ще було порожньо", - зазначив мер.

Він поскаржився, що раніше городян "агітували, переконували, просили, стимулювали і лякали", щоб ті зробили щеплення від коронавірусу. Керівництво міста переконувало дніпрян особистим прикладом, роздавало квитки в кіно і безкоштовний проїзд у громадському транспорті, загрожувало звільненням, відкривало додаткові центри вакцинації. За рахунок вжитих заходів "вдалося зробити майже пів мільйона щеплень, що, в цілому, набагато краще, ніж по всій країні", зазначив Філатов.

Читайте також: МОЗ доручили затвердити графік COVID-щеплень для кожної області

Однак тільки після віднесення міста й області до червоної зони дніпряни масово вирішили вакцинуватися.

Дніпро у "червоній" зоні Covid-19: тисячі громадян вишикувалися в черги на вакцинацію / Фото: Микола М'якшиков, Укрінформ

Як повідомляв Укрінформ, аналогічна ситуація спостерігалася в Херсоні: у міській клінічній лікарні, де до цього робили по 400-500 щеплень за добу, з наближенням "червоної" зони кількість вакцинацій зросла до 800 і більше на день.

Як повідомлялося, за минулу добу в Україні зафіксували 9524 нові випадки коронавірусної хвороби. За весь час пандемії захворіли 2644694 людини, одужали - 2329418, летальних випадків - 60810. З початку вакцинальної кампанії щеплені 7956095 осіб, з них отримали одну дозу - 7956093 особи, повністю імунізовані й отримали дві дози - 6490162 особи (з них двоє отримали одну дозу за кордоном). Всього проведено 14446255 щеплень.

Станом на понеділок, 18 жовтня, червоний рівень епідемічної небезпеки встановлений у Херсонській, Запорізькій, Одеській, Донецькій та Дніпропетровській областях. Київ і ще 13 областей відповідають показникам «помаранчевої» зони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-