На Херсонщині зареєстрували 32 порушення під час передвиборчої кампанії

На Херсонщині зареєстрували 32 порушення під час передвиборчої кампанії

Укрінформ
На Херсонщині поліція зареєструвала 32 порушення, пов’язані з проміжними виборами народного депутата України в одномандатному виборчому округу №184, що відбудуться 31 жовтня.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт поліції Херсонської області.

«Нині на території Бериславського району, частини Каховського і Херсонського районів триває передвиборча кампанія проміжних виборів народного депутата України в одномандатному виборчому округу №184… Поліцейські Херсонщини ретельно перевіряють усі повідомлення, у тому числі інформацію в мережі Інтернет, пов’язані з можливим порушенням виборчого процесу. На сьогодні вже зафіксовано 32 таких випадки, серед яких найбільше це про незаконну агітацію - 16, підкуп виборців – 8», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за даними фактами нині проводиться досудове розслідування 7 кримінальних проваджень, відкритих за ознаками кримінальних правопорушень, які свідчать про підкуп виборців, перешкоджання здійсненню виборчого права, порушення порядку фінансування виборчої кампанії та хуліганство.

Читайте також: Довибори в Раду: ЦВК скасувала реєстрацію ще трьох кандидатів

Також поліцейськими було складено 7 адміністративних матеріалів: 5 – за виготовлення чи розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять необхідних вихідних даних; 2 – за порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях.

Як повідомляв Укрінформ, Центральна виборча комісія призначила на неділю, 31 жовтня, проміжні вибори народних депутатів в одномандатних виборчих округах №184 (Херсонська область) та №197 (Черкаська область).

Читайте також: Довибори в Раду: ЦВК затвердила форму та колір бюлетенів

Рішення прийнято у зв’язку з тим, що раніше обрані в округах народні депутати були достроково позбавлені мандатів, оскільки народного депутата Ігоря Колихаєва (184-й округ) було обрано Херсонським міським головою на місцевих виборах 2020 року, а народного депутата Олександра Скічка (197-й округ) призначено головою Черкаської ОДА.

Станом на 1 жовтня на Херсонщині поліція фіксувала 11 порушень, пов’язаних із виборчим законодавством.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-