На Буковині в лікарні з COVID-19 перебуває 58 дітей

На Буковині в лікарні з COVID-19 перебуває 58 дітей

Укрінформ
У Чернівецькій обласній дитячій лікарні, яка приймає хворих із COVID-19 з усієї області, наразі перебуває 58 малих пацієнтів. Двоє із них переведені в реанімацію, один новонароджений малюк підключений до апарату ШВЛ.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів генеральний директор медичного закладу Олександр Тесліцький.

«У нас наразі лікуються 58 дітей. У 28 із них COVID-19 підтверджений, решта - із підозрою. Стан хворих середньо важкий та важкий. П'ятеро діток потребують кисневої терапії, одна дитина - на апараті ШВЛ. Значна частина малих пацієнтів має пневмонію, є діти із високою температурою на фоні респіраторної хвороби, підтвердженої COVID-19. Є діти, які мають порушення роботи шлунково-кишкового тракту. Це діти молодшого та грудного віку. Через це вони потребують інфузійної терапії. На фоні зневоднення у дітей порушується робота серцево-судинної системи», - розповів Тесліцький.

Він зазначив, що останнім часом зросла кількість пацієнтів до одного року. Один із таких пацієнтів перебуває на апараті ШВЛ.

Читайте також: У «червоному» Запоріжжі не дозволять працювати ТРЦ та магазинам без COVID-довідкок

«Із усіх наших пацієнтів значна частина - це діти до одного року, таких наразі маємо 15. Раніше відсоток таких дітей серед усіх наших пацієнтів був меншим. Це діти, в яких батьки хворіють, або діти, які контактували із кимось з підтвердженим COVID-19. Двоє дітей у нас лікуються у реанімаційному відділенні, обоє мають підозру на COVID-19. Одна дитина перебуває на кисневій терапії, інша - на апараті ШВЛ. Це новонароджений малюк від COVID-позитивної мами. Дитина народилася недоношеною із вагою 1450 грамів. Передчасні пологи спровоковані важким перебігом коронавірусної хвороби матері. Перший тест на COVID-19 у дитини був негативним, днями зробимо повторний аналіз», - додав гендиректор дитячої лікарні.

За його словами, стан цієї дитини важкий, але без негативної динаміки. Лікарям вдалося пом'якшити параметри штучної вентиляції легень, дитина активно піддихує.

«В останні дні у малюка зберігається тенденція до позитивної динаміки і я думаю, що найближчим часом ми відійдемо від потреби в апаратній вентиляції», - зазначив медик.

Читайте також: У Сумах розгорнуть додаткові ліжка для хворих на COVID-19

Він повідомив, що кожного дня до обласної лікарні госпіталізують в середньому по 15-20 дітей із COVID-19 чи підозрою.

Як повідомляв Укрінформ, за минулу добу, 17 жовтня, у Чернівецькій області провели 1229 досліджень на коронавірус, з них 391 - позитивний. За увесь час пандемії на Буковині COVID-19 інфікувалися 98 657 осіб, 2240 людей померли, 85 328 - одужали.

В Україні за добу 17 жовтня зафіксовано 9 524 нові підтверджені випадки коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей – 790, медпрацівників – 122).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-