У Сумах розгорнуть додаткові ліжка для хворих на COVID-19

У Сумах розгорнуть додаткові ліжка для хворих на COVID-19

Укрінформ
У Сумах через погіршення ситуації з захворюваністю на COVID-19 працюють над розгортанням додаткових місць у лікарнях для прийому таких пацієнтів.

Про це повідомляє інформаційний портал Сумської міської ради, передає Укрінформ.

"Ситуація з коронавірусом погіршується - у Сумах готуються до розгортання додаткових ліжок для лікування хворих на COVID-19", - йдеться у повідомленні.

Як розповіла на апаратній нараді в мерії начальниця управління охорони здоров’я Олена Чумаченко, заповнення існуючих ліжок із киснем хворими на коронавірус у лікарнях, що визначені як першочергові для допомоги хворим на COVID-19, перевищило 80%. Тому медичні управлінці подали заявку на розгортання ще 50 ліжок у центральній міській клінічній лікарні та опрацьовують питання відкриття 35 місць у лікарнях №4 та №5.

Читайте також: У Хмельницькому інфекційна лікарня на 99% завантажена CОVID-хворими

Доповідаючи про захворюваність на COVID-19, Чумаченко відзначила, що минулого тижня порівняно з попереднім кількість нових випадків зросла на 18%. У лікарнях пацієнтів з COVID-19 побільшало на 28%, а смертність зросла майже вдвічі.

Чумаченко зауважила, що всі три індикаторні показники визначення рівнів епідемічної безпеки по Сумській області відповідають червоному рівню.

За даними управління охорони здоров’я міськради, минулого тижня в Сумах на коронавірус захворіли 1 865 людей. У стаціонарах медзакладів наразі лікуються 459 осіб.

Читайте також: Завантаженість COVID-ліжок становить до 60% - Кузін

З початку пандемії на Сумщині зафіксували 93 330 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію, з яких 1 601 закінчився летально. За минулу добу в області COVID-19 підтвердили в 488 осіб.

Як повідомлялося, минулої доби в Україні зафіксували 9 524 нових випадків коронавірусної хвороби. За весь час пандемії захворіли 2 644 694 особи, одужали - 2 329 418, летальних випадків - 60 810, проведено 13 581 768 ПЛР-тестувань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-