Як у місті: Зеленському на Луганщині показали оновлене село

Як у місті: Зеленському на Луганщині показали оновлене село

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський під час робочого візиту на Луганщину ознайомився з реалізацією пілотного проєкту "Нове село" у Шульгинській територіальній громаді.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Офіс Президента.

Зеленському на Луганщині показали оновлене село / Фото: Олексій Ковальов, Укрінформ

У Шульгинці проєкт стартував у червні 2021 року, а восени його вже запустили. У рамках проєкту у громаді облаштували центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), де можна отримати майже сто адмінпослуг, відділення «Нової пошти», аптечний пункт, відділення поліції, магазин продовольчих товарів, сквер і дитячі майданчики.

Зеленський на Луганщині ознайомився з реалізацією пілотного проекту «Нове село» / Фото: Офіс Президента України

Крім того, на заміну старого сільського клубу був створений Центр культурних послуг, на базі якого працюють новітня бібліотека, зони для тренінгів та семінарів, зона з IT- та робототехнікою, внутрішній і зовнішній кінотеатри.

Читайте також: У Мінрегіоні розповіли про деталі програми «Нове село»

"Рік тому ми проїхали Україною, побачили, у якому стані наші села, селища й чого там немає. Простіше сказати, що там є – і це можна порахувати на пальцях. Але для життя, для реалізації своїх прагнень і для того, щоб проводити правильно час і відчувати себе в селі так само, як і в столиці чи будь-якому місті нашої держави, – немає нічого. Тому перед вами пілот – початок реалізації реформи українського села", – прокоментував Зеленський.

Пілотний проєкт реалізувався спільними зусиллями соціально відповідального бізнесу, зокрема компанії «Нова пошта», міжнародних партнерів, таких як USAID та гуманітарні програми ПРООН, новоутвореної територіальної громади та Мінреінтеграції. Також долучилася НАК «Нафтогаз України», завдяки якій були встановлені сонячні батареї для забезпечення електроенергією соціальних закладів та лавочки з функцією підзарядки гаджетів.

Читайте також: Сільські території фінансуватимуться на основі спеціальної програми

Загалом на першому етапі планується реалізувати такий проєкт в 11 сільських громадах Луганської області, 21 громаді Донецької області, 38 – на Херсонщині, тобто у громадах, які розташовані вздовж лінії розмежування на Донбасі та на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом, а згодом – і по всій Україні.

Як повідомлялося, у березні цього року Зеленський заявив, що програма "Нове село" допоможе відновити українські села та життя в них. Також Зеленський повідомляв, що окремо для сіл розробляють економічну програму, програму з розвитку АПК, пов’язану з малими фермерськими господарствами та їхньою підтримкою, програму розвитку тваринництва.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-