Сільські території фінансуватимуться на основі спеціальної програми

Сільські території фінансуватимуться на основі спеціальної програми

Укрінформ
Фінансування сільських територій для сприяння їхньому розвитку здійснюватиметься на основі спеціальної регіональної програми «Нове українське село».

Про це під час дискусії на загальних зборах Всеукраїнської асоціації громад повідомив заступник міністра розвитку громад та територій Іван Лукеря, передає кореспондент Укрінформу.

«Для нас є два ключові пріоритетні напрямки - планування та фінансування щодо регіонального розвитку. Ми приймаємо управлінські рішення щодо зокрема фінансування проєктів у сільській місцевості… Виділення фінансування з Фонду регіонального розвитку та з інших секторальних бюджетних програм для сільських громад буде йти на основі Програми розвитку сільських територій «Нове українське село», - сказав Лукеря.

Він висловив сподівання, що до кінця року цю регіональну програму затвердять в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов зазначав, що Україну поділять на функціональні зони, бо це дозволить зосередити ресурси, спрямовані на розвиток регіонів. Наразі визначено наступні функціональні типи територій у межах державної регіональної політики на період до 2027 року: гірські території українських Карпат, макрорегіон "Азов-Чорне море", прикордонні регіони, прикордонні території у несприятливих умовах, тимчасово окуповані території України, природоохоронні території (Смарагдова мережа), міські агломерації, центри економічного розвитку, монофункціональні старопромислові міста, сільські території у несприятливих умовах.

Читайте також: Чернишов: Кожна тергромада має самостійно виявляти та примножувати свій потенціал

У березні цього року Президент Володимир Зеленський заявив, що програма "Нове село" допоможе відновити українські села та життя в них. Також Зеленський повідомляв, що окремо для сіл розробляють економічну програму, програму з розвитку АПК, пов’язану з малими фермерськими господарствами та їхньою підтримкою, програму розвитку тваринництва.

Також Лукеря раніше повідомляв, що програмою регіонального розвитку сільських територій "Нове українське село" буде передбачено конкретні заходи незалежно від території та областей, запропоновано однаковий підхід до планування, інвестицій, реалізації проєктів. Наприклад, підтримка кооперативів у сільській місцевості, для того, щоб об'єднати людей і створювати робочі місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-