«Не пасуйте, бо буде колапс»: Ляшко приїхав підтримати медиків львівської реанімації

«Не пасуйте, бо буде колапс»: Ляшко приїхав підтримати медиків львівської реанімації

Відео
Укрінформ
Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відвідав реанімацію Львівської клінічної лікарні швидкої допомоги, де зустрівся з медперсоналом, щоб підтримати у цей непростий час боротьби з коронавірусом.

Про це повідомив у Фейсбуці директор лікарні Олег Самчук, передає Укрінформ.

«Найцінніше, що є у держави – це ви. Поки у вас не опускаються руки, поки у вас горять очі – ми реально можемо перемогти. Не дай Бог, ви розпочнете пасувати і зневірюватися, буде колапс», - процитував міністра Самчук.

Директор лікарні зазначив, що однією з причин візиту міністра охорони здоров’я України необ’єктивні матеріали, що днями з’явилися в деяких ЗМІ. Медперсонал Клінічної лікарні швидкої допомоги Львова звинуватили у неналежному виконанні своїх обов’язків.

Читайте також: У Львові ще одна лікарня буде приймати дітей з COVID-19

«Лише з пневмоніями у нас зараз 442 пацієнти, 38 – у реанімації. На відео навіть чутно, як пищать апарати життєзабезпечення. Цей звук не затихає уже багато місяців. Із найголовнішого - Віктор Ляшко підбадьорив наш колектив, попросивши не зважати на звинувачення. Також пообіцяв підняти питання перегляду тарифу по коронавірусному пакету. Адже на важких пацієнтів, які понад місяць можуть лежати в лікарні, грошей дійсно недостатньо. Я радий, що нас, лікарів, нарешті у цьому почули», - додав Самчук.

Читайте також: Львів з понеділка посилює карантин – що заборонять

Рідних пацієнтів, які стояли у холі перед COVID-відділенням, Ляшко закликав вакцинуватися. Як зазначає директор лікарні, із майже півтисячі пацієнтів із коронавірусом, щеплений у лікарні лежить лише один.

У Львові та в області підтверджено 161406 випадків інфікування коронавірусом, з яких 4128 — летальні. За вчорашню добу лабораторні центри провели 3395 ПЛР-тестів. Відтак, 1132 результати — позитивні. Серед них львів’ян — 387. У стаціонарах Львова перебувають 704 особи: 657 із них мають Covid-19, також 48 людей – у реанімації, 23 людини – підключені до апарата ШВЛ. За останню добу до медзакладів поступила 91 особа, виписано – 82.

Читайте також: В Україні можуть дозволити щеплення бустерною дозою COVID-вакцини

Минулої доби в Україні зареєстровано 18 881 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіли 2 597 275 осіб, з них одужала 2 311 991 особа, померли 59 935 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-