Пошкоджений корабель ВМС буксирують в Одесу, частина команди – у пункті дислокації

Пошкоджений корабель ВМС буксирують в Одесу, частина команди – у пункті дислокації

Укрінформ
Частину команди корабля ВМС, що напередодні дістало пошкодження в акваторії Чорного моря, доправлено у пункт постійної дислокації, саме судно буксирують до пункту базування.

Про це повідомляє пресслужба ВМС ЗСУ у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Особовий склад, який не задіяно у заходах з боротьби за живучість (корабля - ред.) було доставлено у пункт постійної дислокації. Військовослужбовці почуваються добре", - йдеться у повідомленні.

У ВМС зазначили, що додатково задіяно особовий склад аварійно-рятувального загону, який перебуває на кораблі та забезпечує проведення заходів з боротьби за живучість.

Читайте також: Судно ВМС України отримало пошкодження у Чорному морі, триває рятувальна операція

"Наразі здійснюється буксирування корабля до пункту базування Одеса у супроводі кораблів і катерів Військово-морських сил ЗС України та казенного підприємства «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України", - поінформували у пресслужбі.

Як повідомлялося, 13 жовтня через різке погіршення погодних умов в акваторії Чорного моря виникла аварійна ситуація, внаслідок якої отримало пошкодження судно національного флоту. Було прийнято рішення про постановку судна на якір для забезпечення проведення заходів боротьби за живучість.

Читайте також: Атомний підводний човен ВМС США зіткнувся з невідомим об'єктом

Військово-морські сили розгорнули пункт управління пошуково-рятувального забезпечення. Було налагоджено взаємодію із підприємством «Морська пошуково-рятувальна служба» Мінінфраструктури, Державною прикордонною службою, Державної службою з надзвичайних ситуацій. До операції залучено кораблі і катери в кількості 8 одиниць та 4 одиниці повітряних суден.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-