Судно ВМС України отримало пошкодження у Чорному морі, триває рятувальна операція

Судно ВМС України отримало пошкодження у Чорному морі, триває рятувальна операція

Укрінформ
На судні Військово-морських сил ЗС України через різке погіршення погодних умов виникла аварійна ситуація.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Фейсбуці Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний.

“У результаті різкого погіршення погодних умов виникла аварійна ситуація, внаслідок якої отримало пошкодження судно національного флоту. Після оцінки обстановки було прийнято рішення про постановку судна на якір з метою забезпечення проведення заходів боротьби за живучість”, - написав Залужний.

Він заявив, що для забезпечення проведення пошуково-рятувальних робіт Військово-Морські сили розгорнули пункт управління пошуково-рятувального забезпечення. Також було налагоджено взаємодію із підприємством «Морська пошуково-рятувальна служба» Міністерства інфраструктури України, Державною прикордонною службою, Державної службою з надзвичайних ситуацій. До операції залучено кораблі і катери в кількості вісім одиниць та чотири одиниці повітряних суден.

Читайте також: СБУ викрила оборудку з неякісними гусеничними стрічками до бронетехніки

“Завдяки злагодженим та впевненим діям екіпажу корабля аварійну ситуацію вдалося стабілізувати. Загрози життю особового складу немає. Загрози втрати судна немає”, - повідомив Залужний.

За його словами, зараз триває операція щодо надання допомоги аварійному кораблю та повернення його до пункту постійної дислокації.

Фото: mil.in.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-