На Буковині у «швидкій» помер громадянин Італії, якого не прийняли в двох лікарнях

На Буковині у «швидкій» помер громадянин Італії, якого не прийняли в двох лікарнях

Оновлено
Укрінформ
У Чернівецькій області в машині швидкої допомоги помер громадянин Італії: у реанімації Сторожинецької районної та Чернівецької обласної лікарні його не змогли прийняти, і по дорозі до Чернівецької лікарні швидкої медичної допомоги чоловік помер.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор Чернівецького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимир Єленєв.

"Сьогодні вранці машина швидкої допомоги виїхала у Сторожинець на виклик до 72-річного італійця. У нього було ускладнення хронічного захворювання, яке не пов'язане із коронавірусом. Проте у Сторожинецькій районній лікарні відмовились прийняти хворого. Медики пояснили, що у них наразі немає вільних місць у реанімації для пацієнтів без коронавірусу", - сказав Єленєв.

За його словами, після цього машина швидкої допомоги направилася у Чернівецьку обласну клінічну лікарню, проте місця у реанімації там також були відсутні.

"Далі наші медики направилися до Лікарні швидкої медичної допомоги у Чернівцях. По дорозі туди пацієнт помер у машині швидкої допомоги", - додав директор Чернівецького центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

У Чернівецькій обласній державній адміністрації створили комісію, в яку долучать і поліцейських для вивчення дій медиків під час смерті громадянина Італії у машині швидкої допомоги. Про це кореспонденту Укрінформу розповів директор департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА Олег Чорний.

Читайте також: Українські вчені прогнозують рекордні «COVID-цифри» цього тижня

"Сьогодні вранці створили клініко-експертну комісію, до якої включили всіх представників департаменту охорони здоров'я Чернівецької ОДА та обласних позаштатних працівників. Я думаю, що і правоохоронці доєднаються до неї. Комісія працюватиме протягом 14 днів, і після цього ми оприлюднимо всі висновки", - повідомив Чорний.

Читайте також: В Україні зафіксували рекордну кількість звернень за номером «швидкої»

Він наголосив, що наразі рано робити якісь висновки щодо причин смерті іноземця, адже патологоанатомічного розтину ще не було. Проте, якщо вину медиків доведуть, то вони будуть покарані.

Також посадовець зазначив, що усно керівники лікарень, в яких відмовилися прийняти важкого хворого, пояснюють такий вчинок завантаженістю реанімацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-