У польському архіві знайшли світлини перших львівських трамваїв

У польському архіві знайшли світлини перших львівських трамваїв

Фото
Укрінформ
У колекції польського онлайн-архіву вдалося натрапити на добірку світлин перших львівських трамваїв, які датовані 1900-1930 роками.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила волинська дослідниця, історик, журналіст, генеалог Тетяна Яцечко-Блаженко.

«У польському онлайн архіві вдалося натрапити на унікальні світлини трамваїв у Львові, яким понад 100 років. Фотографії з 1900 по 1930 роки об’єднали в папку під назвою «перші львівські трамваї». Вони ще ніде не були опубліковані, оскільки ці архіви тільки нещодавно відкрили для доступу», - зазначила Яцечко-Блаженко.За її словами, перші вісім фото були зроблені в період із 1900 до 1921 року, а інші - в міжвоєнний період. Це можна зрозуміти з одягу та державної символіки, яка прикрашає транспорт, та вивісках на будинках.

Дослідниця зазначила, що автори світлин невідомі, але, ймовірно, - це львівські фотографи. Світлини у дуже добрій якості дозволяють чудово розгледіти деталі.

Світлини перших трамваїв у Львові / Джерело: szukajwarchiwach.gov.pl

Читайте також: Архів українського німого кіно поповнився документами за 1930 рік

Тетяна Яцечко-Блаженко з 2016 року займається дослідженнями польських, австрійських та американських архівів. Вона розповіла, що останнім часом багато почали оцифровувати фото і викладати їх в мережу. Це значно спростило роботу дослідників, істориків та генеалогів. Зараз є чималий запит як серед українців, так і діаспори, особливо з Канади, Італії, Іспанії, які через історичну інформацію намагаються тримати зв'язок з Україною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-