На Запоріжжі в аграрних рейдерів поліція вилучила арсенал зброї

На Запоріжжі в аграрних рейдерів поліція вилучила арсенал зброї

Фото
Укрінформ
На Запоріжжі група озброєних людей погрожувала забрати у фермера врожай і примушувала переоформити право власності на майно.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Відділ комунікації поліції Запорізької області.

"До відділення поліції №3 Пологівського районного управління поліції ГУНП в Запорізькій області надійшло повідомлення про те, що на територію одного з фермерських господарств в селі Благодатному на трьох автомобілях приїхала група молодих людей, які погрожують його керівництву та співробітникам зброєю", - йдеться у повідомленні.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група та наряди груп реагування патрульної поліції. Правоохоронці поклали край незаконним діям. Вони встановили, що група молодиків зі зброєю погрожувала забрати врожай, примушувала голову фермерського господарства переоформити право власності на майно та віддати свою частку спадкового комплексу сільського фермерського господарства.

Відкрито кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) та ч. 2 ст. 355 (Примушування до виконання чи невиконання цивільно-правових зобов'язань) Кримінального кодексу.

Читайте також: Поліція запобігла спробі рейдерського збору урожаю на Вінниччині

Як зазначається, у порушників вилучили чотири мисливські гладкоствольні рушниці, три травматичні пістолети, 24 мисливські набої, 18 патронів до пістолетів, 18 патронів з гумовими кулями, 9 пластикових набоїв. Усе це передали на балістичну експертизу.

Також слідчим підготовлено та скеровано до суду клопотання про арешт трьох автомобілів  Toyota Land Cruiser, на яких пересувались порушники.

Читайте також: У Мінагрополітики обіцяють активно протидіяти аграрному рейдерству

Особи всіх чоловіків, які вдерлися на територію фермерського господарства, встановлені. Це жителі Запорізької та Дніпропетровської областей віком від 23 до 31 року. Всі вони доставлені у відділення поліції №3 Пологівського районного управління для пояснень.

Тривають слідчі дії. Як уточнюють у поліції, зловмисникам може загрожувати до семи років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-