У Мінагрополітики обіцяють активно протидіяти аграрному рейдерству

У Мінагрополітики обіцяють активно протидіяти аграрному рейдерству

Укрінформ
Міністерство аграрної політики готове брати активну участь у протидії аграрному рейдерству.

Про це в Укрінформі під час круглого столу “Громадська антирейдерська платформа. Презентація та обговорення заходів протидії рейдерству та захисту права власності в умовах ринку землі” заявив заступник міністра аграрної політики Тарас Дзьоба.

“Наше відомство перебуває в процесі інституційної трансформації, на передньому краї інституційних змін в країні. Ми відіграємо провідну роль в проведенні земельної реформи і пов’язаних з цим процесів. Мінагрополітики готове активно долучатися до співпраці з громадами у протидії рейдерству. Разом з Держгеокадастром будемо вживати всіх необхідних заходів з цього приводу”, - заявив Дзьоба.

Читайте також: Мінагрополітики уклало два меморандуми з катарськими компаніями

Круглий стіл “Громадська антирейдерська платформа. Презентація та обговорення заходів протидії рейдерству та захисту права власності в умовах ринку землі” організовано за ініціативи Всеукраїнської асоціації органів місцевого самоврядування “Всеукраїнська асоціація громад”. Під час круглого столу йшлося про актуальні питання та заходи протидії рейдерству у сфері аграрних відносин. Зокрема, було анонсовано відкриття “гарячої лінії” правової допомоги у випадках рейдерства у аграрній сфері за номером (044) 585-90-10.

Як повідомлялося, Громадська антирейдерська платформа започаткована за підтримки програми USAID AGRO на початку 2021 року разом із Нотаріальною палатою України, Національною асоціацією адвокатів України, Всеукраїнською асоціацією громад, Всеукраїнською аграрною радою, Бізнес-Вартою, Асоціацією фермерів та приватних землевласників Дніпропетровської області. Метою створення платформи є посилення системи протидії рейдерству, вдосконалення механізмів захисту майнових прав у аграрному секторі, підвищення правової культури серед представників бізнесу аграрної сфери та населення в цілому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-