Суд завтра обиратиме Труханову запобіжний захід

Суд завтра обиратиме Труханову запобіжний захід

Укрінформ
Вищий антикорупційний суд у п’ятницю, 8 жовтня, обиратиме запобіжний захід міському голові Одеси Геннадію Труханову.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у Телеграмі Національне антикорупційне бюро України.

«Завтра о 9:00 має відбутися судове засідання з обрання запобіжного заходу міському голові Одеси та його заступнику, як можливим учасникам злочинної організації, причетної до незаконного заволодіння активами територіальної громади Одеси та легалізації незаконно отриманих доходів», - ідеться в повідомленні.

Читайте також: СБУ викрила масштабну корупцію під час реєстрації техніки українськими аграріями

Як повідомляв Укрінформ, 6 жовтня генеральний прокурор Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру міському голові Одеси Геннадію Труханову і ряду посадовців міста у межах розслідування кримінального провадження.

7 жовтня детективи Національного антикорупційного бюро України за процесуального керівництва прокурорів САП повідомили про підозру 16 особам в незаконному заволодінні активами територіальної громади Одеси на 689 млн грн та легалізації незаконно отриманих доходів.

10 із них є учасниками злочинної організації, решта - співучасники вчинення інших злочинів.

Йдеться про: керівника злочинної організації; Одеського міського голову Геннадія Труханова; голову постійної Комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради (ОМР); голову земельної комісії ОМР; керівника Юридичного департаменту ОМР; керівника департаменту комунальної власності ОМР; заступника керівника департаменту комунальної власності ОМР; трьох осіб, які виконували функції фінансового контролю, юридичного супроводу та координації дій між учасників злочинної організації.

Посади вказані на момент вчинення злочину, зауважили в НАБУ.

Читайте також: В Україні з початку року засудили понад 40 осіб за незаконний продаж лісових ресурсів

Крім них, про підозру повідомлено ще шести особам, яких учасники злочинної організації залучали до своїх дій. Серед них - заступник Одеського міського голови, колишній керівник одного з комунальних підприємств, експрокурор Одеської області, власники компанії-забудовниці та її топменджери.

Дії підозрюваних кваліфіковано за ч. 1 ст. 255, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 364, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209, ч.4 ст. 368, ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу України.

Деякі з підозрюваних, в тому числі керівник злочинної організації, переховуються за межами України. Тому про підозру їм повідомили в порядку ст. 135, ст. 278 КПК України.

Читайте також: СБУ викрила схему розкрадання «ковідних» коштів на Сумщині

Ряд підозрюваних уже притягнуті НАБУ та САП до кримінальної відповідальності за вчинення інших кримінальних корупційних правопорушень - закупівля за завищеними цінами будівлі заводу «Краян» та нерухомості для збільшення поховань на кладовищі «Західне» в Одесі.

Фото: пресслужба Труханова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-