В Україні з початку року засудили понад 40 осіб за незаконний продаж лісових ресурсів

В Україні з початку року засудили понад 40 осіб за незаконний продаж лісових ресурсів

Фото
Укрінформ
Від початку року за матеріалами СБУ засуджено 43-х організаторів схем незаконного збуту лісових ресурсів, серед яких високопосадовці державних підприємств лісового господарства.

Про це повідомили у пресцентрі СБУ, передає Укрінформ.

«Протиправна діяльність зловмисників завдала державі збитків на сотні мільйонів гривень», - йдеться у повідомленні.

Крім того, за матеріалами СБУ нейтралізовано 7 організованих угруповань, які займалися нелегальною вирубкою і продажем оптових партій деревини.

В СБУ нагадали, що під час спецоперації у Кіровоградській, Черкаській та Рівненській областях блоковано діяльність міжрегіональної злочинної групи. До її складу входили чиновники територіального підрозділу Державного агентства лісових ресурсів і представники декількох комерційних структур у сфері експорту деревини.

Встановлено, що зловмисники незаконно вивозили за кордон великогабаритні вантажі цінних порід дерев і пиломатеріалів. Учасники угруповання завдали державі збитків на більш ніж 200 млн грн.

У Житомирській області ліквідовано схему підпільного вирубування лісу та його нелегального переправлення до країн ЄС. Організатори оборудки, серед яких декілька керівників держлісгоспів, спричинили мільйонні бюджетні втрати. Наразі до суду направлено 19 обвинувальних актів.

Читайте також: СБУ викрила схему постачання неякісного електрообладнання для Укрзалізниці

У Чернігівській області викрито чотирьох посадовців держпідприємства на незаконному збуті деревини на понад 2,5 млн грн.

За викритими фактами протиправної діяльності тривають процесуальні дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до злочинних схем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-