СБУ викрила схему постачання неякісного електрообладнання для Укрзалізниці

СБУ викрила схему постачання неякісного електрообладнання для Укрзалізниці

Фото
Укрінформ
В АТ «Укрзалізниця» викрито оборудку з постачання комплектуючих іноземного виробництва низької якості для ремонту локомотивів.

Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Укрінформ.

За даними слідства, постачання комплектуючих іноземного виробництва низької якості відбувалося через посередництво комерційних структур. Виготовлені на їх основі електротехнічні компоненти зловмисники видавали за власну високотехнологічну продукцію, «високу якість» якої засвідчували підробленими документами та сертифікатами якості.

"Укрзалізниця ці компоненти масово встановлювала на тяговий рухомий склад. Згодом під час експлуатації це спричиняло систематичні надзвичайні ситуації, займання електрообладнання потягів", - наголосили у спецслужбі.

За попередніми оцінками слідства, дії посадовців завдали збитків державі на суму 1,7 млн грн. Викриття ж цієї корупційної схеми запобігло перерахуванню чергового траншу бюджетних коштів за компоненти сумнівної якості ще на понад 1,1 млн грн.

Колишньому керівнику підприємства-постачальника та нинішньому керівнику АТ «Укрзалізниця» повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Читайте також: Вартість непрофільних активів Укрзалізниці на аукціонах зросла у 16 разів

Як повідомлялось, раніше співробітники Служби безпеки України задокументували схему розкрадання коштів АТ «Укрзалізниця». За попередніми даними, зловмисники вносили недостовірну інформацію про обсяг виконаних робіт, що дозволило їм привласнити близько 2 млн грн. Крім того, двох посадовців АТ “Укрзалізниця” і директора приватного підприємства викрили на підробці офіційної документації та спробі привласнення 3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-