Вартість непрофільних активів Укрзалізниці на аукціонах зросла у 16 разів

Вартість непрофільних активів Укрзалізниці на аукціонах зросла у 16 разів

Укрінформ
АТ "Укрзалізниця" 27 вересня провело перші аукціони з продажу непрофільних активів, за результатами яких вартість об'єктів в середньому зросла у 16,3 раза. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба компанії.

Зазначається, що торги відбулись через систему "Прозорро.Продажі" по п'яти аукціонах.

"Результати перших аукціонів з продажу непрофільних активів — конкуренція від 14 до понад 40 учасників та ринкова ціна по кожному лоту зросла від 5 до 16 разів. На черзі ще більше 4 сотень об’єктів до кінця року», — розповів в.о. голови правління АТ "Укрзалізниця" Олександр Камишін.

За його словами, підприємство загалом має понад 10 тисяч непрофільних активів, які будуть продані. Крім нерухомості, заплановано продаж рухомого майна, яке компанія не використовує у своїй безпосередній діяльності.

Очільник УЗ додав, що компанія вимушена виставляти на продаж непрофільні об’єкти за залишковою балансовою вартістю, враховуючи рівень інфляції.

«Ринок сам визначає, за якою ціною він готовий купувати наші об’єкти. І вона є досить високою», — зауважив керівник Укрзалізниці.

Угоди з переможцями аукціонів мають бути підписані впродовж 20 діб, для боротьби зі спекуляціями на торгах і вдаваної конкуренції разом із Прозорро був розроблений спеціальний механізм, за якого в разі відмови від оплати переможець сплатить на користь Укрзалізниці гарантійний внесок — 5% від початкової вартості об’єкта.

Наступні аукціони з продажу непрофільних активів відбудуться 5 жовтня 2021 року та в подальшому проводитимуться щотижня.

Учасники позмагаються за право стати власником торговельних площ в Ужгороді, Івано-Франківську, Дніпрі та нежилого приміщення у Кривому Розі.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня Кабінет Міністрів затвердив консолідований фінансовий план АТ «Укрзалізниця» на 2021 рік, який передбачає прибуток на рівні 3,6 млрд грн. Зокрема, в компанії планують отримати 1,9 млрд грн від відчуження непрофільних активів.

Читайте також: Укрзалізниця систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств - Міненерго

В Укрзалізниці працює постійно діюча комісія, яка визначає перелік непрофільних активів. До переліку зазначених активів включають об’єкти, які компанія не використовує у своїй безпосередній діяльності з організації перевезень пасажирів та вантажів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-