Укрзалізниця систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств - Міненерго

Укрзалізниця систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств - Міненерго

Укрінформ
У Міністерстві енергетики заявляють, що АТ "Укрзалізниця" систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств на забезпечення напіввагонами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міненерго із посиланням на заступник міністра енергетики Олексія Куракова.

"На сьогодні складна ситуація з доставкою вугілля, оскільки Укрзалізниця систематично не виконує заявки вугледобувних підприємств та збагачувальних фабрик із забезпечення напіввагонами. Розраховуємо, що ця проблема буде вирішена вже найближчим часом. Адже від цього залежить стабільне проходження опалювального сезону, який невдовзі розпочнеться", - сказав Кураков під час наради щодо стану виконання завдань з видобутку та відвантаження вугілля для сталого проходження осінньо-зимового періоду.

Зазначається, що присутні на нараді представники Укрзалізниці пообіцяли докласти максимум зусиль, щоб збільшити кількість напіввагонів для доставки вугілля.

Крім того, Міненерго доручило вуглевидобувним підприємствам і компаніям теплової генерації оновити планові показники постачання та накопичення вугілля, враховуючи поточний стан.

Читайте також: Запаси вугілля на складах ТЕС зросли більш як на 6% – Укренерго

Як повідомлялося, на складах українських теплових електростанцій (ТЕС) запаси вугілля на 20 вересня становили 852,6 тис. тонн, що на 15,5% більше, ніж на 1 вересня. Водночас, це у 2,5 раза менше, ніж має бути на 20 вересня згідно із затвердженим Міненерго графіком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-