Запаси вугілля на складах ТЕС зросли більш як на 6% – Укренерго

Запаси вугілля на складах ТЕС зросли більш як на 6% – Укренерго

Графік
Укрінформ
На складах українських теплових електростанцій (ТЕС) запаси вугілля на 6 вересня становили 766 тис. тонн, що на 6,4% більше, ніж на 30 серпня. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Укренерго".

«Ситуація з накопиченням вугілля на складах ТЕС покращилася. Зокрема, за останні 10 днів поставки вугілля склали 52,9 тис. тонн, тоді як витрата — 49,9 тис. тонн. Однак запаси вугілля на складах ТЕС залишаються надзвичайно низькими. Станом на ранок 6 вересня на складах ТЕС є 766 тис. тонн вугілля, що на 6,4% більше, ніж на ранок 30 серпня (720 тис. тонн)», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Міненерго продовжило дію «чорного списку» на ринку електроенергії до березня 2022 року

Зокрема, запаси газового вугілля за минулий тиждень зросли на 12,5% (до 540 тис. тонн), а обсяги антрацитового вугілля зменшилися на 5,8% (до 226 тис. тонн).

В Укренерго підкреслили, що відповідно до затвердженого Міненерго графіка накопичення палива, на складах ТЕС у 2,3 раза менше вугілля, ніж має бути на 6 вересня.

Читайте також: Видобуток вугілля за пів року збільшився на понад 16% - Міненерго

Повідомляється також, що на ранок 6 вересня в аварійному ремонті перебувало 4 блоки і 1 корпус ТЕС та ТЕЦ потужністю 0,9 ГВт (на ранок 30 серпня – 3 блоки потужністю 0,8 ГВт). Крім цього, через відсутність палива не можуть працювати 19 блоків ТЕС та ТЕЦ загальною потужністю 7,2 ГВт.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики затвердило новий помісячний графік накопичення вугілля для теплоелектростанцій і теплоелектроцентралей, збільшивши плановий показник накопичення до початку опалювального сезону більш ніж у два рази – до 3,046 млрд тонн вугілля.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-