У Миколаєві відкрили перше в місті відділення гемодіалізу

У Миколаєві відкрили перше в місті відділення гемодіалізу

Фото
Укрінформ
У Миколаєві на базі лікарні №1 відкрили перше в місті відділення гемодіалізу з сучасними апаратами німецької фірми Braun.

Про це передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Миколаївської міської ради. 

«У Миколаєві на базі лікарні №1 відкрили перше в місті відділення гемодіалізу. У капітально відремонтованому приміщенні встановлено п’ять сучасних апаратів «штучної нирки» виробництва німецької компанії B.Braun. Подібного устаткування в Миколаївській області досі не було», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що вартість апаратів - 4,5 млн грн. Роботи виконали коштом бізнес-партнерів. З бюджету громади профінансовано придбання спеціальних ліжок і витратних матеріалів.

Читайте також: На Миколаївщині відкрили відділення «штучної нирки»

За словами директорки лікарні Марії Грачової, працюватимуть у відділенні 23 фахівці. Їх навчання провели заздалегідь, адже воно зайняло близько року. Відділення працюватиме у дві зміни 6 днів на тиждень. Це дозволить проводити сеанс очищення крові від токсичних речовин та видалення зайвої рідини з організму 48 хворим.

У Миколаєві відкрили перше в місті відділення гемодіалізу/ Фото: Миколаївська міськрада

Процедура буде безкоштовною. До кінця року фінансування здійснюватиметься з міського бюджету. А в наступному році планують підписати договір на ці послуги з Національною службою здоров’я України.

Досі жителі Миколаєва проходили гемодіаліз на базі обласної лікарні. Нерідко доводилось стояти в черзі, оскільки потужностей не вистачає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-