На Прикарпатті розгорнули ще дві COVID-лікарні

На Прикарпатті розгорнули ще дві COVID-лікарні

Укрінформ
На Прикарпатті до переліку лікарень, які прийматимуть хворих на коронавірус, увійшли ще два медзаклади - обласний фтизіопульмологічний центр та Надвірнянська ЦРЛ. У них розгорнули 282 ліжка.

Як передає Укрінформ, про це в Івано-Франківську на нараді з головами громад та РДА повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Івано-Франківської ОДА Ігор Дмитренко.  

«За попередній тиждень ми додатково розгорнули 282 ліжка для хворих на коронавірус. Ми розгорнули дві лікарні: обласний фтизіопульмоцентр (центр легеневих захворювань – ред.) та Надвірнянська центральна районна лікарня», - зазначив Дмитренко.

Він зауважив, що наступним закладом, який зможе приймати пацієнтів з коронавірусом, стане Бурштинська міська лікарня.

Читайте також: Вісім областей України – у «помаранчевій» карантинній зоні

Наразі в області для COVID-хворих створені 1558 ліжко-місць у 14 лікарнях, їх завантаженість складає 60%.

Також, за словами Дмитренка, на Прикарпатті вперше у цій хвилі захворювання на коронавірус зареєстрували 8 летальних випадків від COVID-19 за добу, ця кількість є рекордною.

«Ми можемо уникнути суворих карантинних обмежень та масового захворювання коронавірусом, якщо сформуємо колективний імунітет. В такому разі відсоток вакцинованих осіб в області має становити не менше 80%, натомість на сьогодні маємо 17,3% людей, які отримали щеплення однією дозою та 12% - двома», - зауважив Дмитренко.

Читайте також: Коронавірус в Україні: РНБО прогнозує пік захворюваності на кінець жовтня

Як повідомлялося, в Івано-Франківській області за останню добу лабораторно підтверджено 151 випадок захворювання на коронавірус. За весь час пандемії в області захворіли 92616 осіб, зареєстровано 2211 летальних випадків.

Одну дозу вакцини від COVID-19 отримали понад 188 тисяч людей, повністю вакциновані більше 131 тисячі осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-