У Слов'янському центрі реабілітації дітей — спалах коронавірусу

У Слов'янському центрі реабілітації дітей — спалах коронавірусу

Укрінформ
У Слов'янську на Донеччині у Центрі соціально-психологічної реабілітації дітей зафіксували спалах COVID-19, тому заклад перевели у карантинний режим роботи.

Про це повідомляє пресслужба Слов'янської міської ради, передає Укрінформ.

“Наразі декілька випадків захворювання виявлені у Центрі реабілітації дітей на вул. Короленка. Тому він знаходиться на карантині”, - зазначив заступник керівника Слов’янської міської ВЦА Юрій Підлісний.

Він додав, що частина хворих дітей госпіталізована, а інші лікуються амбулаторно у самому закладі.

Читайте також: Навіть безсимптомний COVID-19 у дітей за кілька місяців може дати ускладненняекспертка

Загалом, за його словами, у місті фіксують до 80 випадків коронавірусної хвороби на день. Особливістю теперішньої хвилі є те, що хворобу виявляють у дітей та молоді, тоді як минулого разу інфікувалися в основному люди старшого віку. Серед інфікованих є й ті, хто має сертифікат про щеплення. Але такі люди, як правило, переносять хворобу легко і їх виявляють при тестуванні контактних осіб.

Читайте також: На Харківщині щодня госпіталізують до 50 дітей з коронавірусом чи підозрою

У міськраді додали, що на сьогодні у Слов'янську не працює відділення для хворих на коронавірус. Тих, кому потрібна госпіталізація, доправляють до лікарень "першої хвилі" - у містах Краматорськ, Костянтинівка, Бахмут, Миколаївка. Якщо кількість хворих в області продовжить зростати, додаткові спеціалізовані відділення будуть розгорнуті й в інших містах, включаючи Слов’янськ.

Як повідомляв Укрінформ, за добу 3 жовтня 2021 року в Україні зафіксовано 4 821 новий підтверджений випадок коронавірусної хвороби COVID-19. За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 460 010 осіб, з них одужали 2 264 523 особи, померло 56 889 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-