На крісло мера Харкова - вже 13 кандидатів

На крісло мера Харкова - вже 13 кандидатів

Укрінформ
Ще п'ять кандидатів на посаду міського голови Харкова зареєструвала Харківська міська територіальна виборча комісія, усього на виборах балотується 13 осіб.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла секретар виборчої комісії Катерина Шалупня.

"Комісія розглянула 6 пакетів документів, поданих в строк, включаючи 30 вересня. П'ять претендентів зареєстровано. Так, самовисуванцями йдуть на вибори депутат Харківської міської ради ("Слуга народу") Аліна Мустафаєва, Сергій Ряполов, Микола Кукуріка, Віктор Величков та Денис Ярославський", - зазначила Шалупня.

За її словами, відмовлено Іджрану Ягубу огли Абдуллаєву: "В нього неповний пакет документів, немає застави, у біографії немає дати та підпису".

Читайте також: Представника від «Євросолідарності» зареєстрували кандидатом у мери Харкова

"Всього зареєстровано 13 кандидатів на посаду мера Харкова. Зараз вони вже мають починати свої виборчу кампанію, зокрема, відкривати виборчі фонди", - пояснила секретар виборчкому.

За її словами, на сьогодні документи на своїх довірених осіб подали шість кандидатів: "Це секретар Харківської міської ради Ігор Терехов, лідер міського осередку "Нацкорпусу" Костянтин Немічев, депутат обласної ради ("Євросолідарність") Олександр Скорик, екс-мер Харкова та ексголова Харківської ОДА Михайло Добкін, висуванець від "Партії Шарія" Володимир Плетньов, екс-депутат міської ради Дмитро Маринін.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня, в останій день подачі документів на реєстрацію у якості кандидатів на посаду мера Харкова, до 24:00 документи подали чотири людини, усі самовисуванці: Денис Ярославський, Іджран Ягуб огли Абдуллаєв, Віктор Величков та Микола Кукуріка, причому обидва останніх - пенсіонери.

Читайте також: На виборах мера Харкова зареєстрували перших шістьох кандидатів

Всього з 21 вересня до виборчкому подано на реєстрацію 15 пакетів документів, але двом претендентам відмовлено через неповний пакет: Іджрану Ягубу огли Абдуллаєву та Віктору Кеммелю.

У жовтні 2020 року на місцевих виборах Геннадій Кернес був втретє обраний мером Харкова. У ніч з 16 на 17 грудня 2020 року Кернес помер у берлінській клініці "Шаріте" від ускладнень, пов'язаних з коронавірусом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-