У Миколаєві заарештували ще одного фігуранта справи про продаж посади голови ОДА за $600 тисяч

У Миколаєві заарештували ще одного фігуранта справи про продаж посади голови ОДА за $600 тисяч

Укрінформ
Центральний райсуд Миколаєва обрав запобіжний захід третьому підозрюваному у вимаганні 600 тис. доларів за працевлаштування на посаду голови Миколаївської ОДА - він перебуватиме під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 3 млн гривень.

Про це повідомляє пресслужба суду, передає Укрінформ.

«Центральний районний суду м. Миколаєва обрав запобіжний захід 23-річному жителю Києва, підозрюваному у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.28 ч.3 ст.369-2 КК України. Його дії кваліфіковано як одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням, вчиненим за попередньою змовою групою осіб. Ухвалено обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у виді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 3 млн гривень», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що підозрюваний свою провину не визнав.

Відповідно до матеріалів справи, він, за попередньою змовою з іншими особами, підшукав бажаючого працевлаштуватись на посаду голови Миколаївської ОДА. За це зловмисники вимагали у ймовірного кандидата 600 тис. доларів. При цьому заявляли, що кошти потрібні для високопосадовців з Офісу Президента України, які сприятимуть відповідному призначенню.

Читайте також: Суд у Миколаєві відправив під арешт «продавців» посади голови ОДА із заставою в 32 мільйони

10 серпня оперативники та слідчі за силової підтримки обласного управління «КОРД» затримали організатора та одного із спільників під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис. доларів. До них суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 16 мільйонів 80 тис. гривень кожному.

Згодом затримали і третього співучасника, якому суд обрав запобіжний захід вже 1 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-