Суд у Миколаєві відправив під арешт «продавців» посади голови ОДА із заставою в 32 мільйони

Суд у Миколаєві відправив під арешт «продавців» посади голови ОДА із заставою в 32 мільйони

Укрінформ
Центральний райсуд Миколаєва обрав запобіжний захід двом фігурантам резонансної справи про «продаж» посади голови Миколаївської ОДА. Тетяну Павлову та Олексія Оскера арештовано на два місяці з правом внесення застави понад 16 мільйонів гривень кожному.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив прессекретар суду Володимир Діденко.

«12 серпня слідчий суддя Центрального райсуду Галина Подзигун обрала запобіжний захід двом фігурантам злочинної схеми у вигляді тримання під вартою до 8 жовтня з можливістю внесення застави 16 млн 80 тис. грн кожному», - сказав Діденко.

Як повідомляв Укрінформ, поліція Миколаївської області затримала зловмисників, які за 600 тисяч доларів обіцяли сприяння у призначенні на посаду голови облдержадміністрації.

Читайте також: Справу нардепа-хабарника направили до суду

Організувала злочинну схему 64-річна жителька Києва, експрацівниця управління справами Апарату Верховної Ради. У спільники жінка залучила 36-річного жителя столиці - голову правління благодійної організації.

Жінка підшукала нібито кандидата на посаду голови Миколаївської ОДА і вимагала у нього 600 тисяч доларів, стверджуючи, що кошти потрібні для високопосадовців, які сприятимуть призначенню.

Читайте також: ДБР затримало на хабарі запорізького чиновника – розповідав «казки» фермерам та вимагав гроші

Організаторку схеми та її спільника затримали під час отримання частини обумовленої суми – 200 тис. дол. Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу. Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-