У навчальних закладах Сумщини, де не вакциновані 80% персоналу, виявили COVID-19

У навчальних закладах Сумщини, де не вакциновані 80% персоналу, виявили COVID-19

Укрінформ
У навчальних закладах Сумської області, де не вакциновані 80% персоналу, виявили COVID-19. Наразі колективи проходять тестування.

Про це, повідомляється на сайті Сумської ОДА, передає Укрінформ.

"Наразі два заклади освіти не мають права працювати в умовах жовтої зони у звичайному режимі. Адже у цих закладах виявлено COVID-19, тож їх колективи сьогодні проходять тестування", - повідомила на нараді директор обласного департаменту освіти і науки Вікторія Гробова.

За її словами, за минулі вихідні на Сумщині провакцинувались 1050 педагогічних працівників. Водночас захворюваність на коронавірус в області дуже зросла. В результаті, на самоізоляцію пішли 48 класів. А загалом на сьогодні в області хворіє 133 дитини і 53 педагоги.

Голова ОДА Дмитро Живицький зауважив, що ситуація виявлення інфекції в колективах шкіл, де щеплення отримали менш ніж 80% працівників, є прогнозованою і засвідчує необхідність вчасно вакцинуватися.

Читайте також: На Буковині чотири школи відправили на карантин через COVID-19

Як інформувало агентство, у п’ятницю, 24 вересня, Сумська ОДА повідомляла про переведення на дистанційне навчання 11-ти шкіл, у яких щеплення від COVID-19 отримало менше 80% працівників.

Загалом на Сумщині налічується 378 закладів загальної середньої освіти.

За даними МОЗ, із початку пандемії (станом на 26 вересня) в Сумській області підтвердили 82 451 випадок захворювання на COVID-19, 1 407 людей померли. За добу зафіксували 95 нових випадків інфікування.

Читайте також: На Буковині у приміщенні колишньої школи-інтернату запрацює дитсадок

За весь час пандемії в Україні на COVID-19 захворіло 2 395 404 особи, з них померло 55 720 людей. За добу 26 вересня в Україні зафіксовано 3 007 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби.

З 23 вересня Україна перейшла у жовту зону епідемічної безпеки. Згідно з рішенням Кабміну, працювати можуть лише ті заклади освіти, де COVID-вакцинація персоналу становить не менш 80%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-